Spoločne proti nenávisti

Miesto konania: Kultúrno-komunitné centrum Bašta, Bardejov
Začiatok:26.09.2018 19:00
Koniec: 26.09.2018
 
Spoločne proti nenávisti
 
Mnohé extrémistické skupiny využívajú náboženské slogany (napr. "za Boha a za národ"), aby získali legitimitu. Väčšina duchovných rôznych svetových náboženstiev však tieto hlasy odmieta. Vstup na diskusiu je voľný. Všetci ste vítaní :)
 
Diskusiu moderuje:Mário Nicolini
 
Hostia:
Martin Kováč - Starokatolícky kňaz
Ondrej Prostredník - Evanjelický kňaz
Mohamad Safwan Hasna - Muslimský imám
 
Diskusia má za cieľ poukázať na spoločné menovatele troch monoteistických náboženstiev, na ktorých možno budovať vnímavú a rozmanitú spoločnosť, s akcentom na toleranciu a úctu. Diskusiou sa organizátor snaží reflektovať eskalujúcu nenávisť voči všetkým iným a všetkému inému, čo častokrát pramení z neznalosti, strachu či sprostredkovaných stereotypných vzorcoch. Našou ambíciou je stierať všetky tieto “nálepky” a face-to-face ponúknúť zážitok z osobného priameho stretnutia.
 
Organizátor diskusie: Islamská nadácia na Slovensku
Diskusia sa uskutoční v rámci projektu “Spoločne proti nenávisti”, ktorý je realizovaný v rámci dotačného programu MS SR na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.
 
https://www.facebook.com/events/978306992352960/