Futbal: Partizán Bardejov - Tatran Prešov, ženy, juniorky

Miesto konania: Futbalový štadión Partizána Bardejov
Začiatok:17.03.2018 10:00
Koniec: 17.03.2018
 
Pozývame vás na prvý zápas jarnej časti medzi Bardejovom a Prešovom
 
 

Prvoligové futbalistky Partizána Bardejov odštartujú jarnú časť najvyššej futbalovej súťaže desiatym kolom v sobotu 17.3.2018, keď na domácej pôde privítajú nováčika súťaže, celok 1. FC Tatran Prešov.

V Šarišskom derby je favorit jasný – majster Slovenska a dvojnásobný víťaz Slovenského pohára by mal potvrdiť svoju úlohu a tri body by mali ostať doma. Prešov sa však v lige postupne udomácňuje a pred zápasom zbrane určite neskladá – po výhre 3:1 nad Žilinou vo štvrťfinále Slovenského pohára príde do Bardejova s vyšším sebavedomým a minimálne bod bude chcieť Partizánkam ukradnúť.

Domáce ženy po kvalitnej zimnej príprave vo štvrťfinále Slovenského pohára narazili na druholigovú Prievidzu, kde vyhrali 3:2 a zaslúžene postúpili do semifinále, kde sa v dvojzápase stretnú práve s Prešovom. Prvý zápas odohrajú Bardejovčanky doma, odveta bude v Prešove. Duel s baníkmi bol dobrou previerku pred prvým ligovým duelom.

„Do zápasu pôjdeme s cieľom zvíťaziť. Chceme jarnú časť rozbehnúť úspešne, aby sme sa hlavne psychicky dostali do pohody, pretože jarná časť pre nás nebude ľahká. Budeme chcieť potvrdiť úlohu favorita, rátame s tým, že Prešov príde nabudený po víťazstve v Slovenskom pohári a urobí všetko pre to, aby zvíťazil. Nie sú to ľahké zápasy, ženy potvrdzujú to, čo v Tatrane bolo špecifické, keď sa hovorilo o prešovskom betóne. Budeme sa tomu musieť prispôsobiť, že budeme útočiť do plných a súper bude hrať na rýchle brejky. Verím, že systém, ktorý zvolíme, bude úspešný,“ uviedol tréner Bardejova Ľubomír Čekan.

K žrebu pohára sa tréner vyjadril takto: „Nebudeme cestovať ďaleko, ale bude to špecifické. Navzájom sa veľmi dobre poznáme, o to to budú náročnejšie zápasy a počítam, že aj emotívne.“

„Tým, že je to šarišské derby, bude to očarujúci zápas. Budeme na tento zápas nabudené, po dlhej prestávke, a dúfam, že jarnú časť odštartujeme víťazne,“ dodala Veronika Galarovičová, kapitánka Bardejova.

Partizán Bardejov – 1. FC Tatran Prešov, ženy, 10.00 hod., juniorky, 12.00 hod., umelá tráva mestského štadióna v Bardejove.