DOD na Cirkevnej spojenej škole v Bardejove

639x
05. Február 2020
Gymnázium svätého Jána Bosca v Bardejove si pre deviatakov základných škôl i pre širokú verejnosť pripravilo Deň otvorených dverí. V čase sviatku svätého Jána Bosca si pedagógovia i študenti prichystali priestory školy a samotné vyučovanie, aby si potenciálni žiaci mohli prezrieť, ako sa na gymnáziu vzdeláva. Polovica výučby na škole prebieha v anglickom jazyku.
 
„Samotné vyučovanie prebieha dvojjazyčne. My sme bilingválne gymnázium anglické, to znamená, časť predmetov vyučujeme po slovensky a časť po anglicky, ale v rovnakom rozsahu, ako by sa vyučovalo na klasickom gymnáziu,“ prezradil riaditeľ školy Martin Šmilňák.
 
Škola je výnimočná v tom, že má veľmi silný medzinárodný program, má tri partnerské školy, ktoré sú úspešné vo Veľkej Británii. Študenti sa zúčastňujú vzdelávania nielen v Bardejove, ale takisto aj v zahraničí.
 
„Takisto sa niekoľko krát u nás v priebehu školského roka vystriedajú študenti z britských aj z amerických vysokých, alebo stredných škôl, robíme medzinárodnú konferenciu a to čo zažijú žiaci našej škole, alebo študenti ten veľmi silný medzinárodný program, toto myslím, že nezažijú na žiadnej inej škole na Slovensku,“ pokračoval Šmilňák a dodal.
 
„Okrem toho v našej škole je veľmi dobrá atmosféra a vzťah medzi študentom a žiakom, rešpekt a spôsob vzdelávanie je podľa mňa unikátny a žiaci sa u nás cítia dobre.“
 
Základným benefitom pre študenta bilingválneho gymnázia je nie len to, že získa doklad o maturite na gymnáziu a že má rozvinuté jazykové zručnosti, ale že môže študovať na vysokej škole či už na Slovensku alebo v Česku, ale aj na školách, kde prebieha štúdium v anglickom jazyku.