Vianočný program Súkromnej základnej umeleckej školy

1041x
16. December 2019
Žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy Pod Vinbargom v Bardejove si pred vianočnými sviatkami pripravili pre svojich príbuzných i pre širokú verejnosť divadelno-hudobno-tanečné vystúpenie pod názvom Perinbaba.
 
Hľadisko v športovej hale sa zaplnilo a diváci sledovali zaujímavý príbeh, ktorý pozná každý z nás. Samotný program žiaci so svojimi učiteľmi pripravovali od októbra a výsledok stál za to.
 
Na pódiu sa predstavili všetky odbory, výtvarníci pripravovali scénu, vystúpili speváci, tanečníci a herci. „Som nadmieru spokojný, deti podali úžasný výkon, celistvý, pekný. Všetko išlo tak, ako malo ísť,“ uviedol riaditeľ školy Dušan Rohaľ.
 
Vyzbierané peniaze zo vstupného tento raz putovali do Prešova pre ľudí z bytovky na Mukačevskej ulici, ktorí prišli o strechu nad hlavou a niektorí aj o svojich príbuzných.
 
„Vzniklo to spontánne, takáto tragická udalosť sa nestáva každý deň. Chceli sme podporiť tých, ktorí prišli o strechu nad hlavou a o životy,“ dodal Rohaľ.
 
Žiaci na škole pracujú pod vedením kvalifikovaných učiteľov, v príjemnej rodinnej atmosfére. V hudobnom odbore pedagógovia vyučujú hru na klavír, keyboard, husle, gitaru, flautu či klarinet. V tanečnom odbore sa venujú klasickému, modernému, ľudovému tancu aj hip-hopu.
 
Vo výtvarnom odbore žiaci kreslia, maľujú, modelujú, venujú sa dekoratívnym činnostiam, výrobe keramiky, modelovaniu aj práci na hrnčiarskom kruhu, ale aj počítačovej grafike, či fotografii. V literárno-dramatickom odbore sa deti venujú tvorivej dramatike, prednesu, konferovaniu, tvorbe krátkych divadelných útvarov aj samostatným predstaveniam.