Hasičská súťaž o pohár primátora Bardejova

1497x
24. September 2019
V Bardejove sa uskutočnil už siedmy ročník Hasičskej súťaže o Pohár primátora mesta. Na štart sa postavilo dvadsaťštyri mužských a desať ženských tímov.
 
Súťaž na hornom Šariši je výnimočná tým, že sa koná priamo v historickom centre, ktoré je zapísané v svetovom zozname UNESCO.
 
Súťažiaci museli zdolať klasický hasičský beh, požiarny útok s vodou či útok na terče. V Bardejove mali dobrovoľní hasiči sťažené podmienky, nakoľko sa behalo do mierneho kopca a na kamenných kockách.
 
Potešiteľná bola aj účasť divákov, ktorí sa prišli oboznámiť so športovou činnosťou dobrovoľnej požiarnej ochrany.
Medzi mužmi sa najviac darilo chlapom z Raslavíc, druhé miesto obsadili hasiči z Becherova a bronz patrí družstvu Dlhé nad Cirochou.
 
V kategórii žien sa z prvenstva radovali dievčatá zo Spišského Štvrtka, druhé miesto obsadili hasičky z Hankoviec a na treťom mieste skončil JANIK Fire Team.
 
Dobrovoľný hasičský zbor mesta Bardejov v tomto roku slávi 140. výročie od svojho založenia. Gratulácie sa dočkal aj pán Soroka, ktorý oslávil 80. narodeniny a ktorý dlhé roky stál vo vedení dobrovoľného hasičského zboru v meste i na úrovni okresu.
 
V zasadačke mestského úradu prebehlo oceňovanie ľudí, ktorí majú blízko k dobrovoľnému hasičstvu.