Školské Majstrovstvá Slovenska v Bardejove

796x
27. Jún 2019
Na futbalovom štadióne v Bardejove sa uskutočnili Školské majstrovstvá Slovenska v malom futbale chlapcov a dievčat. Dokopy sa predstavilo 280 účastníkov z ôsmych krajov.
 
Najprv sa majstrovstvá hrali v každom okrese, následne v každom kraji a až jednotliví víťazi postúpili na záverečné podujatie do Bardejova.
 
Spoluorganizátorom bol futbalový klub Partizán Bardejov a Základná škola Bartolomeja Krpelca, ktorá si nad podujatím zobrala patronát a zabezpečila všetko potrebné pre bezproblémový dvojdňový priebeh.
 
Práve Základná škola Bartolomeja Krpelca je futbalovou liahňou v okrese Bardejov, no zastúpenie z Bardejova tento raz chýbalo, keď dievčatá nepostúpili z kraja.
 
Počas dvoch dní najprv hrali chlapci a dievčatá v skupinách, následne vo vyraďovacej fáze. Medzi chlapcami sa z prvenstva tešili žiaci zo Základnej školy Klačno v Ružomberku, Základná škola Okružná v Michalovciach skončila druhá a bronz si vybojovali žiaci zo Základnej školy Tulipánová v Nitre.
 
Medzi dievčatami sa z titulu radovali žiačky Základnej školy Sadová v Senici, na druhom mieste skončili žiačky Základnej školy Pionierov v Brezne a tretie miesto obsadili žiačky Základnej školy Hurbanova v Martine.