Staršie žiačky si v Bardejove zmerali sily na Majstrovstvách Slovenska

721x
21. Jún 2019
V Bardejove sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v hádzanej v kategórii starších žiačok. V Športovej hale Mier sa stretlo osem družstiev z celého Slovenska. Zastúpenie mal aj domáci hádzanársky klub.
 
„My sme išli s cieľom vyhrať, tak ako každý, nie vždy však môžeme vyhrávať. Nevieme sa porovnať s družstvami, ktoré sú na západe, pretože my hráme súťaž s družstvami na východe, čiže vieme sa porovnať s východniarskymi družstvami. Dokopy máme na súpiske štrnásť dievčat,“ uviedol predseda HC Bardejov Štefan Onofrej.
 
V dvoch skupinách najprv odohral zápas každý s každým. Nasledovalo osemfinále, štvrťfinále, semifinále z ktorého vzišli finalistky.
 
„Prvé tri miesta získavajú pohár, vecné ceny, medaily, bude ocenená najlepšia hráčka, brankárka a najlepšia strelkyňa,“ informovala riaditeľka majstrovstiev Jana Kandelová.
 
Bardejovčanky sa takéhoto turnaja zúčastnili po prvýkrát a aj keď favoritkami neboli, chceli v domácom prostredí prekvapiť.
 
„Je to náš taký prvý veľký turnaj a verím, že nie posledný. V budúcnosti keď sa nám podarí uspieť v tabuľke nášho krajského zväzu, tak využijeme možnosť organizácie,“ podotkla Kandelová.
 
V silnej konkurencii sledovali diváci počas troch dní zaujímavé zápasy, v mnohých sa o víťazovi rozhodovalo až v samom závere. V skupine A medzi sebou bojovali dievčatá z Prešova, Trenčína, Partizánskeho a Šale a v B skupine hádzanárky z Bardejova, Michaloviec, Stupavy a Dunajskej Stredy.
 
Do semifinále sa prebojovali východniarske celky Prešova a Michaloviec a Trenčín s Dunajskou Stredou. Posledné dve menované družstvá zohrali aj napínavé finále, v ktorom mali viac šťastia hráčky z Dunajskej Stredy, keď Trenčín porazili tesne o jeden gól 16:15. V boji o bronz vyhrali Michalovce nad Prešovom 15:13.
 
František Urban, tréner Michaloviec, vyzdvihol úroveň majstrovstiev v Bardejove. „Som rád, že sa Bardejov podujal na usporiadanie tohto turnaja, lebo nikto na Slovensku ho nechcel robiť. Veľká vďaka za to. Cítime sa tu všetci dobre, s ostatnými trénermi som sa rozprával, boli iba pozitívne ohlasy.“
 
Najlepšou brankárkou sa stala Natália Tovarňáková z Michaloviec, najlepšou strelkyňou bola Dorota Bačenková z Prešova a najlepšou hráčkou bola vyhlásená Anna Meszáros z Dunajskej Stredy.