AFC dance cup 2019 sa aj tento rok vydaril

585x
01. Jún 2019
Na Hornom Šariši sa už po štvrtý raz uskutočnil AFC dance cup, celoslovenská tanečná súťaž, ktorej organizátorom sa stala AFCommunity fungujúca pri Cirkevnej základnej umeleckej škole svätého Jána Bosca.
 
„Okrem nás v Bardejove fungujú ešte ďalšie ZUŠ-ky, ktorú sa zúčastnili aj tejto súťaže. Okrem nich prišli tanečníci z Popradu, Košíc, Prešova, Vranova nad Topľou, Stropkova, dokonca tento rok je aj medzinárodná účasť z Užhorodu. Je to super a mňa ako organizátora to veľmi teší,“ uviedla organizátorka súťaže Stanislava Skladaná – Mihoková.
 
V Bardejove ide o jedinú takúto tanečnú súťaž, ktoré si už našla svoje miesto a súťažiaci sa na severovýchod Slovenska každý rok tešia. Z Bardejova sa okrem AFCommunity predstavila aj Súkromná základná umelecká škola Pod Vinbargom, Základná umelecká škola Kesel a Súkromná základná umelecká škola na Dlhom rade.
 
„Každá súťaž je niečím iným špecifická. Niekde je to zamerané na emócie, niekde na techniku, ale čo by som chcel vyzdvihnúť na tejto súťaži v Bardejove je veľmi odborná porota. Nie vždy súhlasím s ich názormi, niekedy sa aj priamo idem pýtať alebo pozrieť si hárky, ako obodovali naše choreografie. O tom sú však súťaže, o tom sú výhry a prehry a o tom je tanec,“ pridal Milan Lacko zo SZUŠ na Dlhom rade.
 
Celá organizácia bola náročná, no výsledný efekt stál za to. Aj tento ročník súťaže priniesol skvelé vystúpenia a všetci účastníci si AFC dance cup pochvaľovali.