Partizánky získali Slovenský pohár

1368x
02. Máj 2019
Už po štvrtý raz po sebe nastúpili futbalistky Partizána Bardejov na finálový zápas Slovenského pohára. V Zlatých Moravciach sa prvého mája postavili proti bratislavskému Slovanu. Duel favorita nemal a priebeh zápasu to aj potvrdil.
 
 
 
Bardejovčankám v ružovo-červených dresoch vyšiel úvod stretnutia na výbornú a už v štvrtej minúte po prihrávke Tipulovej skóre otvorila Havranová.
 
Od úvodného dejstva išli oba celky na sto percent, hráčky nevynechali žiaden súboj a za ziskom išli naozaj tvrdo. V prvom polčase sa hralo zo strany na stranu. Na 2:0 mohla zvýšiť Vaľušová, ktorá už po štvrťhodine hry vystriedala zranenú Tejovú, no brankárka Slovana loptu zastavila tesne pred bránkovou čiarou. Do konca polčasu sa tak už skóre nemenilo.
 
Po zmene strán oba celky ešte viac pridali, Bardejovčanky chceli zvýšiť skóre a Bratislavčanky naopak vyrovnať. S pribúdajúcimi minútami východniarky začali hrať viac defenzívne, no napriek územnej prevahe sa slovanistky nedokázali dostať do vyloženejšej šance.
 
V bráne Bardejova stála pozorná Solárová, ktorá viackrát svoj tím podržala. Ani v záverečných minútach sa slovanistkám vyrovnať nepodarilo a tak po víťazstve 1:0 sa prvenstva v Slovenskom pohári v sezóne 2018/2019 tešili ženy Partizána.
 
„Bol to pre nás veľmi ťažký zápas, mali sme v porovnaní so Slovanom oveľa neskúsenejšie družstvo. Polovica tímu zažila takúto atmosféru a tlak zápasu prvý raz. Dokonale nám vyšla taktika, strelili sme rýchly gól a po ňom sme hrali naozaj zodpovedne, dôsledne, disciplinovane. Po prestávke nás Slovan zovrel, ale aj vďaka výbornej Solárovej sme gól nedostali a pohár je náš,“ povedal tréner Bardejova Ľubomír Čekan.
 
Kapitánka Bardejova Veronika Galarovičová pre portál futbalsfz.sk uviedla. „Každý rok ideme za svojimi cieľmi, ktoré sú len tie najvyššie. So slovanistkami hráme často, vieme ako na seba. Vo finále sme mali pripravené prefektné podmienky, hrali sme na krásnom štadióne v Zlatých Moravciach. Dali sme do toho srdce a to rozhodlo. Som hrdá na nás, že sme to takto zakončili. Pocity, keď som preberala pohár, boli neopísateľne krásne. Ďakujem!“ uviedla Galarovičová.
 
Autorka jediného gólu Monika Havranová neskrývala radosť. „Sú to prekrásne pocity. Ešte nás však čaká so slovanistkami ligový zápas, v ktorom pôjde pravdepodobne o ligový triumf, ak zvládneme aj ten, bude to skvelé,“ zhodnotila opora Bardejova.