Ženy Partizána zdolali Trnavu, v zápase dve penalty

539x
27. Apríl 2019
V rýchlom slede pokračujú boje v najvyššej futbalovej súťaži žien. Partizánky v domácom prostredí privítali Trnavu, ktorá chcela na východe bodovať. Bardejovčanky však boli veľkými favoritkami, čo napokon aj potvrdili a získali ďalšie tri body.
 
Od úvodu boli domáce aktívnejšie. V desiatej minúte pekne v šestnástke prenikla mladá Tejová, ktorá bola následne faulovaná a odpískaný bol pokutový kop. Ten pohodlne premenila Havranová a poslala svoje družstvo do vedenia.
 
V šestnástej minúte sa skóre menilo opäť, keď sa do streleckej listiny zapísala Gmitterová a zvýšila na 2:0.
V ďalšom priebehu sa postupne hra mierne vyrovnala a ani jeden celok si nevypracoval vyloženejšiu šancu. Úvodné dejstvo tak skončilo náskokom Bardejova 2:0.
 
Po zmene strán sa osmelili aj Trnavčanky a začali vystrkovať rožky. V 54. minúte sa na hranici pokutového kopu zrazila domáca brankárka Solárová s hosťujúcou útočníčkou a rozhodca nariadil pokutový kop aj na opačnej strane. Ten premenila Koflanovičová a znížila na rozdiel jediného gólu.
 
Domáce sa začali o výsledok strachovať a hlavne v strede poľa vyrobili množstvo nepresností. Viazla kombinácia dopredu, čo využívali hostky, no tie sa nedokázali pretlačiť až pred pokutové územie Bardejova.
 
V 67. minúte hru domácich oživila šikovná Sivčová a hneď o štyri minúty Havranová zvýšila na 3:1. V ďalšom priebehu ešte pohrozila Vaľušová, ktorá naskočila do zápasu po zmene strán a opečiatkovala konštrukciu brány. Ďalší gól už ženy z Horného Šariša nepridali.