Kozmetičky a vizážistky maturovali

1505x
27. Apríl 2019
V polovici apríla sa na Súkromnej strednej odbornej škole v Bardejove uskutočnili praktické maturitné skúšky z odborov kozmetička a vizážistka. Študentky predviedli všetko to, čo sa počas štyroch rokov svojho štúdia naučili.
 
Úlohou kozmetičiek bolo predviesť odborné kompletné kozmetické ošetrenie pleti, teda od správnej diagnostiky pleti, správneho zvolenia adekvátnych prípravkov používaných pri danom type pleti, cez čistenie, píling a hĺbkové čistenie pleti, prakticky predviedli masáž tváre, krku a dekoltu až po konečnú úpravu tváre.
 
Vizážistky sa zamerali na celkovú vizáž, od prípravy pleti a nanesenia základného make-upu, cez líčenie výrazových prvkov až po celkové zosúladenie vizáže, účesu či doplnkov.
 
Maturantky si vopred vyžrebovali témy a podľa toho mohli prejaviť svoju fantáziu a šikovnosť. Každá z nich si priviedla svoju modelku.
 
Na záver si študentky pripravili módnu prehliadku, ktorá sa uskutočnila v priestoroch školy.
 
Odbor kozmetička – vizážistka sa končí maturitnou skúškou. Popri teoretickom vyučovaní študentky absolvujú aj praktické vyučovanie, ktoré prebieha priamo v kozmetickom salóne, ktorým škola disponuje.
 
Salón je zároveň otvorený pre širokú verejnosť, čo je ďalšou výhodou, pretože žiačky už od prvého ročníka pracujú s konkrétnymi zákazníkmi. Učia sa s nimi komunikovať, prijímať objednávky, získavajú reálne zručnosti, ktoré využívajú po skončení štúdia.
 
Študentky Súkromnej strednej odbornej školy v Bardejove sa takisto zúčastňujú mnohých súťaží a workshopov. Po skončení štúdia sa vedia uplatniť na trhu práce alebo môžu pokračovať v štúdiu na vysokej škole. Videoreportáž nájdete na našom youtube kanáli.