Futbalistky Bardejova porazili Nitru rozdielom triedy

566x
16. Apríl 2019
Najlepší športový kolektív okresu Bardejov, futbalistky Partizána, po víťazstve 4:1 v Banskej Bystrici privítali na vlastnom mestskom futbalovom štadióne štvrtý celok tabuľky, družstvo FC Nitra. Domáce favoritky svoje protivníčky zlomili až po zmene strán, postupne pridali tri góly a zaslúžene vyhrali.
 
Úvodné dejstvo ešte gól neprinieslo. Hostky sa od úvodného hvizdu zatiahli pred vlastnou šestnástkou a domáce hráčky nepúšťali do vyloženejších šancí. Partizánky to postupne skúšali po zemi i po vzduchu, no bezvýsledne.
 
Rušno bolo v samom závere prvého polčasu, keď z priameho kopu tvrdou strelou najprv konštrukciu brány opečiatkovala domáca legionárka Pavičević, lopta sa od brvna odbila späť do šestnástky a nikým nekrytá kapitánka Galarovičova hlavičkou poslala loptu znova do brvna. Prvá štyridsaťpäťminútovka tak gól nepriniesla.
 
V druhom dejstve domáce ešte viac zatlačili a hra sa začala odohrávať prevažne na polovici Nitry. Tréner Čekan postupne vystriedal unavenú Tipulovú, ktoré sa prednedávnom vrátila z reprezentácie novou posilou Zlatičanin a Vagaskú nahradila šikovná Mattová, ktorá hre v obrane dodala potrebnú šťavu.
 
Vykúpenie pre Bardejov prišlo v 70. minúte, keď po peknom centri z pravej strany od Vaľušovej si v pokutovom území skvelo nabehla práve striedajúca Zlatičanin a hlavou otvorila skóre. Veľmi podobná situácia nastala o ďalších osem minút, keď znova po pravej strane si krásne nabehla Vaľušová, vyslala ďalší vydarený center do šestnástky, na ktorý si tento raz nabehla Havranová a hlavičkou zvýšila na 2:0.
 
Domáce aj naďalej dominovali, v 88. minúte výsledok spečatila krásnym gólom z priameho kopu Pavičević. Bardejovčanky napokon porazili Nitru presvedčivo 3:0 a do tabuľky si pripísali ďalšie tri body.