Kadeti z MHC 46 Bardejov ukončili sezónu

614x
05. Apríl 2019
Hokejoví kadeti z klubu Mládež HC 46 Bardejov majú za sebou posledné zápasy v sezóne 2018/2019. Humenné v domácom prostredí porazili 5:2, v Michalovciach prehrali 6:3 a doma so Spišskou Novou Vsou 6:1.
 
V zápase proti Humennému kadeti ustáli tlak súpera na začiatku zápasu, no v ďalšom priebehu už dominovali a zápas dotiahli do víťazného konca.
 
„Prvá tretina bola taká všelijaká, bolo vidno, že Humenné trošku na nás vybehlo, ale ustáli sme tlak. Svedčí o tom aj počet striel, bolo ich 14 – 14. Potom sme už ukázali našu silu a kvalitu a veľmi sa mi páči, že začali hrať veľmi dobre ôsmaci, pre ktorých je to o kategóriu vyššia súťaž a je na čom stavať do budúcna,“ ozrejmil tréner MHC 46 Tomáš Ivan.
 
Bardejovčania dominovali počas celého duelu a zaslúžene vyhrali. Nedarilo sa im však na ľade súpera, v Michalovciach inkasovali šesť gólov a poltucet v sieti schytali aj doma od Spišskej Novej Vsi.
 
„Sezóna kadetov vyskočila celkom slušne, sme spokojní s priebehom aj s prípravou. Tak ako som už spomínal, vo vyššej kategórii kadetov dostali priestor ôsmaci, ktorí v týchto zápasoch už pomaličky začínajú dominovať, čiže na nich bude postavená kadetská kategória na budúci rok a je vidno, že ktorí kadeti už dostali priestor aj v dorasteneckej súťaží. Už ukazujú svoju kvalitu, ktorú nadobudli počas celej sezóny v zápasoch ako s kadetmi, tak aj s dorastencami,“ pokračoval.
 
Družstvo chlapcov sa posledné týždne formulovalo na novú sezónu, od ktorej si predstavitelia klubu veľa sľubujú. Aj v tejto kategórii sa postupne ukazujú hráči, ktorí by to v budúcnosti mohli dotiahnuť ďaleko.
 
„Za všetkých môžem spomenúť hlavne Jožka Slivu, ktorý sa veľmi dobre ukazuje, myslím si, že možno keby bola ešte trošku dlhšia sezóna, už by si možno vyskúšal aj nejakú dorasteneckú súťaž. Je to ôsmak, ktorý urobil túto sezónu neskutočný progres a myslím si, že do budúcna budeme o ňom ešte veľa počuť,“ dodal Ivan.