Deti z materských škôl sa naučili korčuľovať

812x
04. Apríl 2019
Záverečnou olympiádou v Bardejove vyvrcholil projekt Deti na hokej. Podujatie aj tento rok zorganizoval klub Mládež HC 46 Bardejov v spolupráci s mestom Bardejov.
 
„Ide o vyvrcholenie nášho korčuliarskeho kurzu, ktorý organizujeme od septembra do marca a na konci marca organizujeme takéto vyvrcholenie celého toho kurzu. Prišlo deväť škôlok, minulý rok bolo sedem,“ uviedol prezident MHC 46 Bardejov Tomáš Ivan.
 
Mladí korčuliari súťažili v rýchlostnej disciplíne i v pretekoch medzi kužeľmi. Dôležité je, aby sa už škôlkari venovali športu. „Deti možno po prvýkrát a poslednýkrát dostanú ľadovú plochu, vieme, aká je doba a my musíme ísť so športom za deťmi a takýmto spôsobom im prinášame to korčuľovanie,“ pokračoval prezident mládežníckeho klubu.
 
Olympiády sa zúčastnil aj poslanec Pavol Goriščák, ktorý deťom odovzdal pamätné medaily. „Ako bývalý hokejový prezident mám k hokeju stále veľmi blízko, preto som veľmi rád, že mládežnícky klub v Bardejove zorganizoval takúto olympiádu. Chcem pochváliť organizátorov tohto podujatia za ich energiu a čas, ktorý do toho dali. Dnes môžu vidieť výsledky svojej práce, ktoré sú neskutočné. Vidieť cez 200 detí korčuľovať na ľade je fakt úžasné. Chcem pochváliť detičky, ktoré urobili veľký progres. Videli sme ich, keď tu prišli prvé dni a môžeme ich vidieť teraz ako sa zlepšili. Taktiež chcem pochváliť pani učiteľky, ktoré sa odhodlali s tými detičkami chodiť na ľad, ako treba dať klobúk dole pred nimi,“ dodal Goriščák.
 
Poďakovanie patrí aj mestu Bardejov, oddeleniu školstva a telesnej kultúry a všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby sa mladí Bardejovčania naučili korčuľovať.