Žiačky súťažili pod vysokou sieťou

1217x
23. Február 2019
Okolo 170 dievčat z troch krajín po dva dní súťažilo v mestskej športovej hale na volejbalovom turnaji 20. a 21. februára. Volejbalová elitte akadémia (VEA) pozvala dvanásť družstiev starších žiačok.
 
Vo finále 2. ročníka MVK Stropkov vyhral nad Sandeciou Nowy Sacz z Poľska. Bardejovská volejbalová akadémia skončila na 8. mieste po prehre s maďarskou Nyiregyházou.
 
Pred rokom na podobnom podujatí súťažilo osem družstiev Teraz sa zišla väčšia konkurencia. Jozef Kurtyš z domáceho VEA klubu a tréner to zhodnotil takto: „Nie je to jednoduché tak po organizačnej a ešte aj po finančnej stránke. Na to, že sme veľmi mladý klub, tak kvalita volejbalu v meste rastie. Či už v kategórií starších žiačok, ale aj u žien. Len škoda, že v meste nie je žiadna základňa na základnej škole. Prichádzajú dievčatá z celého mesta, chýba im základná príprava. Snažíme sa navštevovať čo najviac turnajov najmä v Poľsku a Maďarsku. Chceme čo najviac pridať k regionálnej súťaží žiačok. Turnaj nielen organizačne, ale aj herne pre nás dopadol veľmi dobre."
 
Vo finále turnaja sa lepšie darilo dievčatám MVK Stropkov, ktorá boli úspešnejšie s Nowym Saczom. Tréner Patrik Alexik sa potešil nielen prvenstvu, ktoré družstvo posúva až na majstrovstvá Slovenska tejto vekovej kategórie:
 
„My s Bardejovom spolu súťažíme v regióne. Po základnej časti sme v tej finálovej skupine a v čele tabuľky. Domáce dievčatá hrajú o umiestnenie. My sa recipročne stretávame na turnajoch. Spolupráca našich klubov je už niekoľko rokov. Vidieť, že sa volejbal tu už rozbehol. Tréneri robia svoju prácu ako najlepšie vedia. Vidím problém v tom, že detí nemajú veľký záujem o šport. Učím v športových triedach, do ktorých prichádza čoraz menej detí.“
 
Konečné poradie finalistov: 1. Stropkov A, 2. Nowy Socz, 3. Elba Prešov, 4. Stropkov B, 5. Rzeszów, 6. Grybów, 7. Nyiregyháza, 8. Bardejov.
foto: VEA Bardejov