Karneval na ZŠ na Komenského 23 v Bardejove

778x
30. Január 2019
Fašiangy sú v plnom prúde a kým my – dospelí chystáme róby a smokingy, naše ratolesti v myšlienkach žijú karnevalmi. Vďaka nim, s každou rozprávkou, príbehom, animovanou postavičkou, ožíva ich dočasný vzor a všetky jeho vlastnosti.
 
Aj keď zvyčajne deti nemajú možnosť tieto privilégia naplno precítiť, vďaka karnevalu sa aj ich rozprávkové sny aspoň na chvíľočku menia na skutočnosť.
 
A inak tomu nebolo ani na ZŠ na Komenského 23 v Bardejove. 25. januára 2019 všetky triedy prvého stupňa naplnili princezné, šašovia, piráti, udatní bojovníci i nežné víly, aby sa v karnevalovom sprievode vybrali na svoju púť naprieč chodbami školy až na miesto konania – telocvične, zmenenej na rozprávkovú tanečnú sálu. A keďže v nej už miesto zaujal Bobor spolu so svojou družinou, každému bolo jasné, že o nefalšovanú zábavu bude skvelo postarané.
 
Už v úvodných tónoch chytľavých tanečných melódií masky naplno preukázali svoje tanečné kreácie a radosť zo zábavy. Rovnako sa blysli aj všetky ručne vyrobené masky, kde ruku k dielu priložili šikovné mamičky, vďaka čomu ich ratolesti, ročník po ročníku, predviedli na móle veľký kus originality, čím boli náležite ocenené.
 
A spokojnými tvárami, vlastne maskami, sa to len tak hemžilo aj popi štedrej tombole. Naozaj nikto neodchádzal smutný, pretože skvelá tanečná nálada a vtip moderátora Bobra, zanechal počas tejto karnevalovej zábavy v škole u každého krásne dojmy. Apropos škola, nezmienili sme sa o vyučujúcich.
 
Tie by ste v tento deň hľadali márne. Všetky učiteľky sa totiž tiež premenili na originálne karnevalové postavičky. Veď čo by už neurobili, aby maximálne umocnili spomienky svojich žiakov na túto skvelú fašiangovú veselicu. Nech teda všetky dobré vlastnosti prezentovaných postáv z ríše zvierat, rozprávok či rozličných kráľovstiev ožijú a pretrvajú minimálne do tej najbližšej oslavy víťazstva dobra nad zlom.