Futbalistky zvládli zápas so Slovanom, pripísali si veľmi dôležité víťazstvo

1823x
20. Október 2018
Šláger celej jesennej časti prvej futbalovej ligy žien sa odohral v Bardejove. Domáce Partizánky v ňom hostili celok z Bratislavy. Doposiaľ ani jedno družstvo neprehralo – slovanistky vyhrali všetkých sedem zápasov, hornošarišanky šesť krát zvíťazili a jedno stretnutie remizovali. Práve tento duel mal veľa napovedať v boji o majstrovský titul. Ak by v zápase vyhrali domáce alebo by sa stretnutie skončilo remízou, v ďalších kolách by bolo všetko otvorené.
 
Od úvodného hvizdu sa na hlavnom štadióne Partizána Bardejov hral atraktívny futbal zo strany na stranu. Početné publikum (430 divákov) domáce hráčky znova hnalo dopredu. V desiatej minúte sa do prvej nebezpečnej príležitosti dostali hostky, no domáca gólmanka Solárová bola pozorná. O tri minúty bolo rušno na druhej strane – Havranová potiahla loptu, obišla dve hráčky súpera a v pokutovom území bola faulovaná – penaltu premenila Dimitrijević a poslala Bardejov do vedenia. V ďalších minútach sa šance striedali na oboch stranách, no vyloženejšiu si nevypracoval ani jeden celok. Po jednom z rohových kopov domácich hlavička Havranovej letela len niekoľko centimetrov nad brvno. Prvý polčas už ďalší gól nepriniesol.
 
Po zmene strán hostky prestriedali a zvýšili aktivitu. Domáce však pozorne bránili a snažili sa vyrážať do rýchlych útokov. V celom zápase však oba kolektívy dobre bránili a nechceli urobiť chybu. Tá napokon prišla po hodine hry, keď si domáce obrankyne nerozumeli a Koleničková vyrovnala.
 
V nasledujúcich minútach mali viac z hry hostky, no do väčších šancí sa nedostali. Ak aj prišli strely, Solárová ich kryla. V záverečných minútach sa snažili obe družstvá strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Partizánky hnané divákmi mierili nepresne. Nasledovali dve nebezpečné strely z priameho kopu, no tie neohrozili bránku Slovana. Keď sa už zdalo, že sa duel skončí spravodlivou remízou, udrela domáca Tejová, ktorá prudkou strelou pod brvno rozhodla o nesmierne dôležitom víťazstve Bardejova. Partizánky po tejto tesnej výhre poskočili na čelo tabuľky a ak zvládnu záverečný ligový zápas proti Ružomberku, zimovať budú na prvom mieste.