Futbalové juniorky z Bardejova sa stali vicemajsterkami Slovenska

510x
30. Máj 2018
Juniorky z futbalového klubu Partizán Bardejov majú za sebou pomerne úspešnú sezónu 2017/2018. V konečnom poradí obsadili druhú priečku a zopakovali tak umiestnenie z pred roka.
 
K majstrovskému titulu však nechýbalo veľa – stačilo vyhrať posledný zápas v Bratislave s miestnym Slovanom. Dievčatá však prehrali 2:0 a zverenkyne trénera Ľuboša Matysa sa museli uspokojiť so striebornou priečkou.
Úvodných sedem zápasov dievčatá zvládli na výbornú a so skóre 52:0 trónili na čele tabuľky. Prvé zaváhanie prišlo v Žiline, kde Bardejovčanky nedokázali skórovať a duel skončil nerozhodne. V poslednom jesennom kole však prišlo dôležité víťazstvo 3:0 nad Slovanom a Partizánky mohli zimovať na prvom mieste.
 
V jarnej časti prišli tri vysoké víťazstvá s celkovým skóre 19:0. Nasledovala však prvá prehra v súťaži, Myjeve na jej pôde podľahli mladé juniory tesne 1:0. V ďalších dvoch kolách futbalistky dvakrát vyhrali, no v Banskej Bystrici stratili ďalšie dva body po remíze 2:2, i keď šancí na skórovanie bolo dostatok. V poslednom domácom zápase prišla vysoká výhra 7:2 nad Žilinou, no v zápase o majstra Slovenska Bardejovčanky prehrali a obsadili konečnú druhú priečku.
 
Z 18 zápasov vyhrali štrnásť krát. V súťaži nastrieľali najviac gólov, ako jediné pokorili stogólovú hranicu, keď sa presadili 102 krát. Najlepšou strelkyňou sa stala Sára Hronecová s 22 gólmi, o dva menej zaznamenala Hentrieta Vaľušová.