Bardejovčanky znova vo finále

595x
18. Apríl 2018
Futbalistky Partizána Bardejov, aktuálne majsterky Slovenska a dvojnásobné obhajkyne Slovenského pohára s prehľadom postúpili do tohtoročného pohárového finále, už tretíkrát v rade. Súperom do tretice bude bratislavský Slovan. Rozhodli o tom utorňajšie odvetné semifinálové zápasy.
 
Partizánky do neďalekého Prešova vycestovali po dobrej nálade, keď len dva dni pred tým jasne porazili v trinástom kole Spartak Myjavu na jej pôde. Prvý semifinálový zápas vyhrali ženy jasne 5:0, odveta tak bola už len formalitou.
 
Od úvodného hvizdu sa hralo iba na jednu bránu a to na tú prešovskú. Bardejovčanky sa do svojich súperiek zahryzli a presne vedeli, čo chcú hrať, nakoľko sa s Prešovom stretli v krátkom čase už tretí krát. Najprv v lige vyhrali 7:0, v prvom pohárovom zápase 5:0. V deviatej minúte rozhodca udelil dve žlté karty, domácej stopérke Žemberyovej a hosťujúcej stredopoliarke Lemešovej.
 
Všetky góly strelili hráčky v modrých dresoch
 
O päť minút sa skóre otváralo po prvýkrát, keď sa do streleckej listiny zapísala Bardejovčanka Havranová. V ďalšom priebehu pokračovala hra mačky s myšou, no Partizánky sa už nedokázali strelecky presadiť. Za pozornosť stojí správanie domáceho trénera Semančíka, ktorý duel opäť nezvládol po psychickej stránke a počas zápasu nešportovo nadával hosťujúcej lavičke i prítomným médiám.
 
Aj v druhom polčase pokračovala rovnaká hra ako v tom prvom. V sedemdesiatej minúte vypukla radosť na domácej striedačke, keď si vlastný gól strelila hosťujúca Gmitterová. O výhre mohla následne rozhodnúť Dimitrijević, no jej pokus skončil na konštrukcii brány. Záverečný tlak Bardejova vyústil vo víťazný gól v 87. minúte, keď sa po rohovom kope presadila dobre hrajúca Lemešová.
 
Bardejovčanky zvládli aj odvetný zápas a so skóre 7:1 postúpili do finále Slovenského pohára. To sa uskutoční prvého mája 2018 v Jaslovských Bohuniciach.