Spisovateľ T. Janovic navštívil ZŠ Komenského 23

21x
23. Jún 2014

Spisovateľ Tomáš Janovic navštívil Bardejov

V pondelok v dopoludňajších hodinách na ZŠ Komenského 23 prišla vzácna návšteva. Deti z prvého stupňa navštívil známy slovenský spisovateľ Tomáš Janovic. Beseda prebiehala v telocvični a záujem bol veľký.T. Janovic porozprával čo - to zo svojho života, prezradil svoje zážitky, svoje plány do budúcna. Na otázky hosťovi dostali príležitosť aj žiaci, tí boli zvedaví aj na to, či sa mu páči Bardejov, alebo čo by zmenil na svete, ak by mal takúto možnosť. 

Tomáš Janovic prišiel do Bardejova prvýkrát, v závere dostal od vedenia školy malú pozornosť, pamiatku na mesto Bardejov.

Tomáš Janovic (1937) je slovenský spisovateľ, novinár, básnik, textár a autor rozhlasových a televíznych divadelných hier. Je autorom literatúry pre deti a mládež. Vyštudoval Filozofickú fakultu Univerzity Komenského, odbor slovenčina a dejepis. Pracoval v časopise Roháč. Od roku 1991 sa venuje profesionálne literárnej tvorbe. Využíva jednoduchý jazyk, voľný verš. Má výborný rozprávačský talent a satirické myslenie. T. Janovic získal mnoho významných ocenení. Píše nielen pre deti, ale aj pre dospelých a taktiež vytvára aj scenáre ku hrám. 

(red)

415
Diskusia
Pridať komentár