Spoločne predchádzajme dopravným nehodám

5x
17. Jún 2014

Polícia upozorňuje 

 IMG_5663.JPG

Aj napriek tomu, že vonku je letné počasie a pre jazdu na vozidle sú v podstate priaznivé poveternostné podmienky, polícia upozorňuje všetkých vodičov, aby zvýšili opatrnosť a dbali na bezpečnosť pri vedení motorového vozidla.

Precenenie svojich schopností v spojitosti s rýchlou jazdou máva často tragické následky. Je veľmi dôležité aby vodiči dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam, ako aj svojim schopnostiam.

V prípade jazdy v noci je zvýšené riziko stretu s lesnou zverou, pričom v nočnom čase môže byť pozornosť vodičov znížená. Počas jazdy v noci a v skorých ranných hodinách môže na vodičov doľahnúť únava, od ktorej je veľmi blízko k mikrospánku. Vodiči by preto mali pri prvých náznakoch únavy zastaviť a odpočinúť si a zbytočne ďalšou jazdou neriskovať.        

Vodičov samozrejme upozorňujeme na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov pred alebo počas jazdy. Za jazdu pod vplyvom alkoholu hrozia vodičom najprísnejšie sankcie a zároveň alkohol za volantom je jednou z hlavných príčin dopravných nehôd, pri ktorých zomierajú ľudia.    

Preto keď si sadáme za volant, nerobme to bezhlavo, treba si premyslieť trasu, prehodnotiť svoje schopnosti, zohľadniť poveternostné podmienky, počasie. Apelujeme aj na menej skúsených, mladých vodičov, aby šoférovali zodpovedne a nepreceňovali svoje schopnosti.Radšej prísť do cieľa o päť minút neskôr ako tam nedôjsť vôbec. Ohľaduplnosť a predvídavosť sú taktiež veľmi dôležité.  Nie hrozba sankcie a tragédia by nás mali nútiť k dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky, ale v prvom rade vlastná bezpečnosť.

(minv.sk)

Diskusia
Pridať komentár