Deti si navzájom darovali knihy, pretože kniha je láska

1230x
24. Február 2020
Medzinárodný deň darovania kníh na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove
Žiaci si navzájom urobili radosť
 
Dátum 14. február si veľká väčšina verejnosti spája s Dňom sv. Valentína, sviatkom lásky a všetkých zaľúbených. V tento deň nemusíte podarovať človeku, ktorého milujete, iba čokoládu či kvet. Ľudia po celom svete vedia, že je i dňom, keď môžete darovať knihu ako prejav lásky, priateľstva, náklonnosti. V tomto kontexte sa naša ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove zapojila do iniciatívy pod názvom Medzinárodný deň darovania kníh.
 
Pretože len málo darčekov môže byť osobnejších, ako správne vybratá kniha. A kým kvety zvädnú, čokoládu zjete a obal zahodíte do koša, kniha ostane navždy. Navždy bude skrývať svoje tajomstvá, svoj svet. Nikdy nebude nemoderná. A navždy bude odkazom na deň, keď ste nezabudli, že 14. februára nie je len Valentín, ale i Medzinárodný deň darovania kníh.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Vzdelávanie a výchova detí má nekonečne veľa podôb. Našich žiakov sme vyzvali, aby si navzájom darovali knihy vo svojich triedach. Akcia sa stretla s veľkým nadšením u našich žiakov. Vidieť mládež s knihou v ruke je v súčasnosti, bohužiaľ, miznúci spoločenský vzorec, ktorý si vyberá svoju daň na dnešnej generácii mladých ľudí a ich klesajúcej schopnosti naozaj rozumieť textom, ktoré čítajú. Mladé, digitálne zručné populačné ročníky by určite nemali zabúdať na klasické zdroje formovania osobností, ktorým knihy nekompromisne sú. Veríme, že aj táto osobná skúsenosť našich žiakov v nich zanechá hrejivé pocity s knihou, ktorou niekoho obdarovali, resp. ktorou boli obdarovaní.
 
Ako znie heslo Medzinárodného dňa darovania kníh – „čokoláda je fajn, ale kniha je láska.“ Na priložených fotografiách môžete vidieť darcov aj obdarovaných.
(10:25, J. Šoltés)
Diskusia
Pridať komentár