O luxusný Hotel Alexander majú záujem domáci

1602x
20. Február 2020
Už 4 roky rastie klientela hotela nazvaného podľa cára
Štvorhviezdičkový Hotel Alexander
 
Vlajková loď Bardejovských kúpeľov, a.s. - luxusný štvorhviezdičkový kongresový hotel Alexander, počas štyroch rokov od svojho otvorenia potvrdil líderskú pozíciu v rámci týchto kúpeľov. Jeho 150 lôžok predstavuje cca 13% celkovej lôžkovej kapacity kúpeľov, v segmente izieb najvyššieho štandardu je to však až tretina kapacity. Hotel takmer úplne využívajú samoplatcovia. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.  
 
,,Hotel Alexander naplnil očakávania, ktoré sme do neho vkladali. Za štyri roky sa stal synonymom kvalitného kongresu v jedinečnom kúpeľnom prostredí, so špičkovým ubytovaním, v kombinácii s wellness a gastronómiou. V obľube ho má hlavne bonitná klientela predovšetkým z Prešovského a Košického kraja. Výrazné medziročné nárasty návštevnosti padajú na vrub vlani zavedeným rekreačným poukážkam pre zamestnancov. Práve na takýto typ pobytov a klientelu je hotel Alexander po všetkých stránkach prispôsobený,“ vysvetľuje T. Šatanková.  
 
Dodáva, že nedobudovaná dopravná infraštruktúra bráni prílevu turistov zo zahraničia, ale aj zo vzdialenejších krajov Slovenska. Inak by čísla obsadenosti mohli byť ešte vyššie. Práve tu je v budúcnosti potenciál rastu klientely.
 
 ,,Našťastie štart hotela bol vynikajúco načasovaný do ekonomicky najúspešnejších čias. Slováci si doprajú a začínajú sa zodpovedne starať o svoje zdravie. Pridali sa aj podniky, ktoré si čoraz viacej vážia zamestnancov. Cítime to na raste kongresovej turistiky. Požiadavky na tento typ turistiky majú však ďaleko vyššie štandardy ako pred krízou v roku 2008. Firmy prispievajú na rekondičné, liečebné i wellness pobyty a presadzuje sa aj incentívna (zážitková) turistika. Na hoteli Alexander hostia oceňujú vysokú úroveň služieb, vynikajúcu kuchyňu, atraktívne možnosti trávenia voľného času v kúpeľnom prostredí a úroveň personálu, vyškoleného priamo pre tohto zariadenie. V okruhu cca 100 km nie je žiadne porovnateľné zariadenie. S výnimkou Vysokých Tatier nie je vo zvyšku Prešovského kraja iný kongresový hotel s takou kapacitou,“ vyzdvihuje T. Šatanková.  
 
V ponuke sú 2 wellness  
 
Náročná klientela oceňuje hlavne prepojene hotela na ďalšie kúpeľné zariadenia a množstvo služieb, ktoré má už zahrnuté v cene pobytu. Alexander má svoje vlastné wellness, kde hostia na jednom mieste nájdu všetko na relax. Využívajú tu whirlpool, fínsku a parnú saunu, ochladzovací bazén, prívalovú sprchu, tropickú a masážnu sprchu, tepidárium, fitness, ale aj širokú ponuku rôznych masáží. Okrem toho je hotel Alexander prepojený spojovacou chodbou priamo s hotelom Ozón, kde majú hostia zadarmo k dispozícii aj tamojšie ešte väčšie Wellness SPA, s vodným a saunovým svetom a veľkým krytým bazénom.
 
Klienti si priamo v kúpeľoch užívajú wellness a rekondičné pobyty, kúpanie, relax, procedúry, lyžovačku, galavečery, živú hudbu, kulinárske špeciality, gurmánske lahôdky, ochutnávky a konzumácie vín a množstvo ďalších akcií. Okrem toho majú k dispozícii výlety do mesta UNESCO – Bardejova a jeho okolia, alebo do blízkeho Poľska. To všetko v jedinečnom prírodnom prostredí, v oáze kľudu a čistého vzduchu plného kyslíka.  
 
Podľa cára Alexandra
 
Kongresový hotel Alexander**** bol nazvaný podľa ruského cára Alexandra I. - víťaza nad Napoleonom, ktorý Bardejovské kúpele osobne navštívil cestou z mierového kongresu v Ľubľane 21.mája 1821. Písmenko „A“ v logu hotela Alexander predstavuje začiatočné písmeno podpisu ruského cára. Cár sa okrem iného zastavil pri Lekárskom prameni a ochutnal tunajšiu liečivú minerálnu vodu. Pohár, z ktorého pil, sa zachoval a dnes patrí medzi najzaujímavejšie predmety múzejnej expozície, venovanej dejinám Bardejovských Kúpeľov. Je na ňom vygravírovaný text: Alexander, Russiae Imperator, 21. Maij 1821 ecce pocula gustavit aquam acidam Bartphensem (Alexander, imperátor Ruska, 21. mája 1821 ochutnal z tohto pohára kyslú bardejovskú vodu). Cár sa podľa zachovaných správ zúčastnil v kúpeľoch aj na skvelom bankete, ktorý na jeho počesť pripravili zástupcovia hornouhorskej a poľskej šľachty a údajne sa na ňom tak dobre cítil, že v jednej chvíli spontánne zvolal: „Tu žiť a zomrieť...!“ 
 
Ideálny na kongresy
 
Hotel Alexander vznikol 13 mesiacov trvajúcou komplexnou prestavbou bývalého hotela Minerál za približne 6,6 mil. EUR a otvorený bol v januári 2016. Ponúka ubytovanie v 75 luxusne zariadených izbách pre 150 osôb, z toho je 5 apartmánov a 5 bezbariérových izieb. Izby sú komfortne zariadené, vybavené LCD TV, internetom, telefónom, minibarom a trezorom. V hoteli je k dispozícii až 300 kongresových miest v 3 variabilných riešeniach. Technické vybavenie určené na kongresy je na najmodernejšej úrovni. Patrí sem napríklad klimatizácia, vysokorýchlostné wifi pripojenie na internet, dataprojektory, ozvučenie, mikrofóny, LCD TV a DVD prehrávač, premietacie plátno, office služby, rečnícky pult, flipcharty a tlmočnícke zariadenie.  
 
Bardejovské kúpele sú obľúbeným miestom oddychu, liečby i kultúrneho života. Majú kapacitu v hlavnej sezóne až 1126 lôžok a zamestnávajú cca 350 osôb. Spomedzi všetkých slovenských kúpeľov majú najširšie indikačné zameranie. Patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou. Prvá písomná zmienka pochádza už z roku 1247, väčší rozmach kúpeľov nastal v prvej polovici 18. storočia. V kúpeľoch okrem rakúskej cisárovnej Alžbety (Sisi) pobýval aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského.
(10:55, red)
Diskusia
Pridať komentár