Ďalšia nájdená munícia, v zemi bola viac ako 100 rokov

1022x
04. Február 2020
Ďalšia nájdená munícia, v zemi bola viac ako 100 rokov
Včera (v pondelok, 3. februára 2020) v popoludňajších hodinách na známu linku 158 oznámil 50 ročný muž z obce Bogliarka (okres Bardejov) nález neznámej munície a to pri výkopových prácach pri rodinnom dome.
 
Po tomto oznámení operačný dôstojník na miesto okamžite vyslal policajnú hliadku, ktorá miesto nálezu zabezpečila až do príchodu krajského pyrotechnika. Ten po príchode na miesto určil, že ide o delostrelecký granát –šrapnelový, ktorý pochádza ešte z obdobia prvej svetovej vojny. Munícia bola pyrotechnikom za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení prevzatá k zneškodneniu.
 
 
V prípade nálezu predmetu, ktorý by mohol byť muníciou upozorňujeme občanov, aby v žiadnom prípade s týmto nálezom nemanipulovali. Nález je nutné čo najskôr oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158. Miesto nálezu je potrebné zabezpečiť pred vstupom ľudí a to až do príchodu policajnej hliadky, prípadne pyrotechnika. V súvislosti s neodbornou manipuláciou ľudí s nájdenou pyrotechnikou už bolo v minulosti zaznamenaných veľa úrazov, či smrteľných zranení.
(11:26, krpz.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár