Bardejovčania vo Švajčiarsku na ZOH

1369x
03. Február 2020
3. ZOH mládeže vo Švajčiarsku, šesť medailí Slovákom
Hokejistky získali bronz
 
Vo švajčiarskom hlavnom meste 49 členná výprava slovenských športovcov do 18 rokov sa potešila zo šiestich medailí. Reprezentovali nás Lozáková, ale aj Benka-Rybár.
 
Bronzové boli mladé hokejistky. Dievčatá do 16 rokov v tímovom hokeji v zápase o tretie miesto vyhrali nad Švajčiarskom 2:1. V hokeji 3x3 Slováci získali 2 strieborné a 2 bronzové umiestnenie miešaných tímov. Cenné striebro sa ušlo aj v pretekoch monobobov.
 
Bardejovčanka Kayla Anna Lozáková (16 rokov), registrovaná v ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves, nastúpila v poslednej disciplíne akrobatického lyžovania na hrách. Miešanú snoubordkrosovo-skikrosovvú štafetu vytvorila s Jakubom Válekom. Keďže ani Američania nedokázali vyskladať tím zo svojich športovcov, vytvorili spoločnú štafetu. Spoločné družstvo skončilo v prvej polovici štartovnej listiny na 14. mieste. „ Atmosféra tu bola neskutočná. Organizácia domyslená do bodky. Ľudia, ktorí sa o nás starali, boli veľmi milí. Snažili sa, aby všetko bol tak ako má byť. Som šťastná, že som tu mohla pretekať,“ povedala po súťaži Lozáková pre web Slovenského olympijského a športového výboru.
 
Andrej Benka-Rybár (1982), rodák zo Zlatého, mal na starosti servis lyží. V drese ŠKP Vysoké Tatry a ŠK Štrbské Pleso v roku 2003 bol majstrom Slovenska v šprinte. V roku 2005 pretekal na majstrovstvách sveta v Obersdorfe. Reprezentoval na niekoľkých vrcholových súťažiach v behu na lyžiach.
(18:35, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár