Z bytového domu v Bardejove bolo v noci evakuovaných 108 obyvateľov

6334x
01. Február 2020
Rušná noc na bardejovskom sídlisku Družba
 Na Družbe v noci z piatka na sobotu zasahovali všetky záchranné zložky
 
Na bardejovskom sídlisku Družba bolo v noci rušno. V bytovke na ulici Pod papierňou 56 v sobotu v noci, krátko po druhej hodine, záchranné zložky evakuovali 108 obyvateľov.
 
V bytovom dome došlo k úniku vody a následne k zahoreniu elektroinštalácie po skrate. Sedemnásť ľudí bolo prevezených na ošetrenie pre respiračné problémy, z toho štyri deti.
 
Štyridsaťpäť obyvateľov bytovky bolo vyvedených priamo hasičmi, sedem obyvateľov bolo evakuovaných pomocou výškovej techniky. Ďalší obyvatelia zadymenej bytovky odišli sami. Nikto z obyvateľov nebol popálený.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Priamo na mieste zasahovalo dvadsaťdva hasičov z Bardejova, Prešova, Svidníka a Raslavíc. Pre evakuovaných obyvateľov bol k dispozícii autobus hasičského a záchranného zboru.
 
Zasadal krízový štáb 
 
Od rána v súvislosti s požiarom v bytovke na sídlisku Družba zasadal krízový štáb. Štefan Hij z mestskej radnice informoval, že evakuovaní ľudia si našli ubytovanie u príbuzných a známych.
 
O dočasné ubytovanie požiadalo osem ľudí. Samospráva mesta Bardejov im poskytla ubytovanie v telocvični Základnej školy a materskej školou na sídlisku Družba. Hij poďakoval záchranným zložkám za nočný zásah.
 
Zo strany polície bolo začaté trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Aktuálne prebiehajú potrebné procesné úkony.
Diskusia
Pridať komentár