Podpredseda vlády Richard Raši v Bardejove

1573x
22. Január 2020
Kontroloval rozbehnuté projekty
 Richard Raši
 
V rámci pravidelných kontrolných dní navštívil Bardejov podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši, aby na Hornom Šariši skontroloval rozbehnuté projekty.
 
Na úvod si Richard Raši spolu s delegáciou pozrel Hnedý priemyselný park, firmu TRIM LEADER, a.s., ktorá zamestnáva 379 ľudí. Spoločnosť dostala dotáciu vo výške takmer sto tisíc eur na úhradu prevádzkových nákladov, ako aj mzdových výdavkov pre zamestnancov, ktorí boli prijatí na projekt. V roku 2019 firma prijala 91 ľudí, z toho polovicu z úradu práce.
 
Spoločnosti bola vyčlenená aj dotácia na rokovaní vlády vo výške 120 000 eur, ktorá slúžila na vybudovanie klimatizácie.
 
Celá delegácia sa presunula na Základnú školu na sídlisku Vinbarg, kde prebiehajú záverečné práce na dokončení plavárne s 25 metrovým plaveckým bazénom, ktorý bude slúžiť nielen žiakom, ale aj širokej verejnosti.
 
Ďalej navštívili Základnú školu Bartolomeja Krpelca, kde si pozrel areál a stav školských budov, ktoré nevyhnutne potrebujú rekonštrukciu.
 
Podpredseda vlády navštívil aj spoločnosť VIMMA, s.r.o. vo Vyšnom Tvarožci. Podnikateľský subjekt bol podporený sumou 75 000 eur. Firma prostriedky použila na vybudovanie kompletne novej haly na skladovanie a spracovanie ovocia, ktoré pestujú a zbierajú a zároveň na nákup techniky.
(9:03, Š. Mamčáková)  
 
ďula
22.01.2020 09:40
predseda
Od kedy je predseda
Pridať komentár