Oporami tímu Cuperová, Vojsová, Hlavinková, Dupkalová i Čobejová

2603x
11. Január 2020
Bardejovčankám sa jesenná časť vydarila
Žiačky Bardejova spoločne zapózovali 
 
Jesennú časť majú za sebou prvoligové žiačky Partizána Bardejov. Po odohratí desiatich kôl zimujú na druhom mieste, keď doposiaľ sedemkrát vyhrali a tri razy ťahali za kratší koniec povrazu.
 
„Náš nový a mladý káder žiačok má za sebou svoju prvú sezónu, ktorú hodnotím celkovo pozitívne. Na začiatku sme mali menšie obavy, pretože kým v iných kluboch sú mladé, menej skúsené hráčky na majstrovské zápasy doplnené podľa potreby a najmä postupne, u nás to vzhľadom na situáciu bolo naopak. Najmä preto boli pre nás začiatky veľmi ťažké, ale dievčatá ročník narodenia 2008 si zvykajú na zápasové tempo na veľkom ihrisku pomerne rýchlo.
 
Vydarené zápasy
 
Veľkou oporou tejto sezóny boli cenné, skúsené hráčky r. 2005 - Viktória Cuperová, Vanesa Vojsová, Linda Hlavinková (2006) a samozrejme naša brankárka Sofia Dupkalová, ktorá podávala výborné výkony, najmä v posledných zápasoch. Dlhodobé zdravotné problémy trápili skvelú hráčku Ninu Čobejovú, ktorá prakticky nastúpila žiaľ až na posledný zápas tejto sezóny,“ prezradila trénerka žiačok Katarína Chovancová.
 
Raz príde čas, kedy budú musieť zvládať zložitejšie taktické pokyny samé
 
Príjemne prekvapili zápasy najmä druhej časti jesennej sezóny. Veľmi kvalitný zápas odohrali proti žiačkam z 1. FC Tatran Prešov, ktorý síce skončil prehrou 0:4, avšak dievčatá predviedli výborný výkon, ktorý pochválil nielen súper, ale aj prítomná verejnosť. Po nešťastnej domácej prehre v prvej časti proti FK Poprad veľmi potešila výhra nad týmto tímom.
 
Paradoxne v odvetnom zápase sa Partizánky ťažšie presadzovali po technickej stránke, keďže dievčatá viac bojovali s daždivým počasím. Naopak, v tomto zápase pri niektorých hráčkach mohli diváci i realizačný tím spozorovať veľký posun, najmä čo sa týka pohybu bez lopty a komunikácie na veľkom priestore.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU: 
 
„Po niekoľkých zápasoch sme skúšali postupne hrať a podať výkon bez niektorých vyššie spomenutých skúsených hráčok. Tento plán budeme musieť realizovať aj z dôvodu, aby menej skúsené dievčatá pomaly, ale postupne preberali väčšiu zodpovednosť za svoje chyby a konanie na ihrisku. Pretože raz príde čas, kedy budú musieť zvládať zložitejšie taktické pokyny samé.
 
Zároveň kvôli kvalite niektorých majstrovských zápasov 1. ligy, našim skúseným hráčkam r. 2005 oveľa viac prospelo odohrať niektoré zápasy v kategórii dorasteniek. Preto v budúcnosti uvažujeme dopĺňať ich iba na niektoré zápasy žiačok podľa potreby a viac zapájať do vyššej kategórie, aby aj tieto hodnotné, pozoruhodné hráčky naberali na svojej kvalite,“ pokračovala Chovancová.
 
 
 
Prívlastok pozoruhodné si tieto dievčatá zaslúžia aj z dôvodu, že všetky sú súčasťou zrazov v rámci Slovenskej reprezentácie WU15. Mrzí situácia ohľadne Niny Čobejovej, ktorej cestu do užšieho kádra SR WU15 sťažili spomínané dlhodobé zdravotné problémy. O rok mladšia hráčka Linda Hlavinková, ktorá vyniká hernou inteligenciou, je momentálne súčasťou užšieho výberu VsFZ WU14. Do nominácie medzi náhradníčky sa dostala aj Klára Škriabová.
 
Podpora sebavedomia
 
„Ako sme avizovali na začiatku sezóny, našim hlavným cieľom pri roč. 2008 a mladšie je podpora sebavedomia a v tomto ,,zlatom veku“ rozvoj individuálnych schopností a zručností. Keďže väčšina súperiek boli oveľa fyzickejšie, dievčatá sa niekedy natrápili v osobných súbojoch 1 proti 1, čo neraz viedlo ku strate lopty. Napriek tomu, (aj keď to bolo počas vplyvu emócii veľmi ťažké), sme s kolegami nezanevreli na splnenie cieľa, a naďalej sme podporovali dievčatá v kreativite.
 
Aj keď výsledky a celkový herný dojem ešte nie podľa našich predstáv, u niektorých už postupne vidíme snahu o konštruktívne riešenie danej situácie,“ uviedla trénerka žiačok a dodala.
 
„Najmä teraz počas zimnej prestávky chceme rozvíjať kreativitu pri práci s loptou na malom priestore, a podporiť tak rýchle, ale účinné rozhodovanie sa a nadväzovanie spolupráce v danom momente. Z toho dôvodu sú naše dievčatá aj v zime zapojené do Sagan Sport Ligy – internej miniligy CFT Academy, kde každé dva týždne. Keďže tu sú výsledky druhoradé, dievčatám je umožnený ľahší transfer – prenos činností z tréningu do zápasovej situácie.“
 
Keďže do dievčenskej prípravky pribudli nové dievčatá, jesennú sezónu v Bardejove ukončili rodičovským združením, kde si spoločne nastavili niektoré podmienky a hlavne pravidlá v rámci spolupráce tréneri - deti - rodičia.
(18:22, j)
 
Diskusia
Pridať komentár