Študenti SSOŠ v Bardejove na exkurzii v zahraničí

950x
30. Október 2019
Dejepisno – jazyková exkurzia Praha - Drážďany
Dejepisno - jazyková exkurzia
 
Škola nie je len inštitúciou vzdelávacou, ale aj výchovnou a poznávacou, a tak sme krátko pred polnocou 23. októbra 2019 vyrazili my, študenti Súkromnej strednej odbornej školy v Bardejove, na dvojdňovú jazykovo - dejepisnú exkurziu do nádherných miest Európy – Prahy, hlavného mesta Českej republiky, a Drážďan v Spolkovej republike Nemecko.
 
Naša prvá zastávka bola v Prahe, kde na nás v hmlistom počasí čakala usmievavá pani sprievodkyňa. Napriek nepriazni počasia sme videli a navštívili najznámejšie pražské pamiatky, ktoré tvoria súčasť histórie aj nášho štátu. Pražský hrad, Karlov most, orloj, Staromestské či Václavské námestie. Okrem faktov a informácií sme sa dozvedeli aj množstvo zaujímavostí, povier a pikošiek. V závere dňa sme si vyskúšali pražskú verejnú dopravu a električkou sme sa dopravili do hotela Hasa, kde nás už čakala teplá večera.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Na druhý deň po raňajkách sme sa vydali na cestu do hlavného mesta spolkovej republiky Sasko, do Drážďan. Plánom dňa bola návšteva historických pamiatok mesta – Zwinger, Semperoper, palác a ďalšie. Drážďany nás privítali nádherným počasím, takže sme si prehliadku mesta skutočne užili.
 
Celý pobyt nám zabezpečil pán Chrzan, ktorému by sme sa chceli poďakovať za krásne zážitky. Vďaka patrí tiež aj našim učiteľkám, Mgr. Márii Pinzíkovej a Mgr. Silvii Čobejovej, ktoré nám umožnili spoznávať krásy Európy.
(15:00, študenti SSOŠ Bardejov)
 
Diskusia
Pridať komentár