Hokejisti sa naťahovali s Gelnicou, napokon vyhrali

1600x
29. Október 2019
Hnacím motorom bolo aj takmer 300 divákov
Bardejovčania sa s Gelničanmi natrápili
 
V 6. kole tretej najvyššej súťaže sa hokejisti HK Bardejov poriadne natrápili s Gelnicou. Museli doháňať náskok hostí o dva góly, aby nakoniec vyhrali tesne 4:3.
 
Hostia vybehli s nasadením i presnejšími kombináciami. Poradili si pred brankárom Dzúrom a v 14.min. bolo 0:2. Janaček a Gurčík dokonale zaskočili Hornošarišanov. Dávali si pozor na prvú formáciu, veď v minulom kole útok Leskovjanský, Lúč, Bartoš dali štyri góly. Tentoraz zabrala druhá a tretia päťka. Na vyrovnanie im stačilo 31 sekúnd do skončenia tretiny. Lopáček s Ferencom posunuli Kokšarova do prvého gólu. Renčok s Leščišinom zakombinovali pre Duračinského, ten vyrovnával 9 sek. pred klaksónom.
 
Druhá tretina už bola o väčšom nasadení, no aj o chybách či góle. Vylúčenie Leščišina a Renčoka domáci prežili a následne zvýšený tlak zužitkovali. Renčok a Duračinský asistovali pri gólovej koncovke Leščišina na 3:2. Po pol hodine hry pokračoval výborný hokej aj keď bez gólov.
 
V tretej tretine hosťom stačilo päť minút na prekonanie Dzúra a hralo sa od začiatku. Kedysi skvelí hokejisti Košíc narazili na dobre nabudených domácich. Pozorná obrana i rýchlejšie korčule boli jazýčkom na váhach. Neúnavný Leščišin s Kokšarovom zamotali hlavy v defenzíve hostí a Poláček dal víťazný gól.
 
Tréner Bardejova Marcel Pavlovský bol spokojný s výsledkom, no musel napomínať niektorých hráčov, aby sa individuálne zlepšili: „Prvých päť minút sme hrali veľmi dobre. Keď prestali korčuľovať a málo tvorili, prehrávali o dva góly. Bol to ťažký súper. Veľké plus bolo, že sme v závere tretiny vyrovnali. Bolo potrebné viac korčuľovať hore, dole. Niektorí to nedokázali, kondične nestačili. Málo trénujú cez týždeň. Na ľad sme posielali len tých najlepších, ktorí majú dosť síl i dobrú formu. Podobne je to aj v obrane. Rešpektujem, že pracujú alebo študujú. No mali by sa pripravovať aj vo voľnom čase. Keď niekto chce hrať hokej, musí byť čo najdlhšie na ľade.“
 
HK Bardejov – HC Rebelion Gelnica 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)
Góly: 8,46 Janaček 0:1, 13,08 Gurčík 0:2, 19,29 Kokšarov 1:2, 19,51 Duračinský 2:2, 28,30 Leščišin 3:2, 44,54 Gurčík 52,09 Poláček 4:3.
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Dzúr – Osuský, Česelka, Leskovjanský, Lúč, Bartoš – Poláček, Kokšarov, Ferenc, Lopáček, Kukľa – Sekerčák, Hreha, Renčok, Leščišin, Duračinský
 
Ďalšie výsledky: Rimavská Sobota – Kežmarok 10:2, Liptovský Mikuláš – Humenné 0:11, Trebišov – Sabinov 7:1.
(19:05, šč)
 
Diskusia
Pridať komentár