Vyhodnotenie projektov programu Klub darcov

740x
29. Október 2019
Komunitná nadácia Bardejov a partneri - BARDTERM, s.r.o. a Mesto Bardejov vyhodnotili projekty spolu s darcami
Prezentácia jedného z projektov pred hodnotiacou komisiou zloženou z darcov KNBJ
 
Komunitná nadácia Bardejov v utorok, 22. októbra 2019 o 17.00 hod. v reštaurácii Šport Centra na Kutuzovovej ulici v Bardejove verejne vyhodnotila jeden z jej najväčších grantových programov s názvom Klub darcov 2019/2020, finančne podporený spoločnosťou BARDTERM, s.r.o. – generálny partner programu a Mestom Bardejov – partner programu.
 
Zaujímavosťou tohto grantového a zároveň filantropického programu komunitných nadácií na Slovensku je, že okrem vyššie uvedených partnerov programu aj samotní darcovia – fyzické osoby, ktoré darovali Komunitnej nadácii Bardejov dar v sume minimálne 35 eur v roku 2019 môžu spolurozhodovať o tom, ktoré projekty predložené v rámci programu Klubu darcov podporia. Zo 17 individuálnych darcov KNBJ, ktorí splnili uvedenú podmienku sa hodnotenia zúčastnilo 10, vrátane zástupkyne generálneho partnera - konateľky spoločnosti Ing. Márie Vaňkovej a viceprimátora mesta RNDr. Vladimíra Savčinského, ktorý je zároveň predsedom Správnej rady komunitnej nadácie. Obidvaja sú aj dlhodobými individuálnymi darcami komunitnej nadácie.
 
Osem projektov bolo predložených v tejto výzve KNBJ zameranej na podporu zveľaďovania otvorených i vnútorných priestorov slúžiacich pre verejnosť a na ich aktívne užívanie, resp. zlepšovaniu dobrých susedských vzťahov v rôznych častiach mesta, či invenčnému a aktívnemu tráveniu voľného času, ale aj na aktivity posilňujúce miestnu demokraciu. Projekty predstavili hodnotiacej komisii samotní uchádzači o finančnú podporu.
 
Predstavené projekty v power-pointovej prezentácii vyhodnotili darcovia – hodnotitelia pozitívne s uznaním i prirodzeným očakávaním, že po ich realizácii prispejú k zlepšeniu i zatraktívneniu života obyvateľov Bardejova. Veľkosť sumy získanej do tohto programu umožní siedmym najúspešnejším žiadateľom realizovať svoj projekt spolu s ich dobrovoľníkmi v období nasledujúcich 10–ich mesiacov.
 
Najvyššia možná výška grantu pre jeden projekt je 700 eur. Každý žiadateľ sa na realizácii projektu musí podieľať aj vlastnou finančnou čiastkou – minimálne v sume predstavujúcej 10% zo získaného grantu. Predstavujeme Vám výsledky vyhodnotenia projektov v programe Klub darcov 2019/2020:
(18:25, J. Jarina, foto: J. Jonovová)
 
Diskusia
Pridať komentár