Aktívny život seniorov v Zariadení pre Seniorov na Wolkerovej ulici

1676x
25. Október 2019
Aktívny život seniorov
Seniorov prišli potešiť aj deti z MŠ na Komenského ulici
 
Na verejnosti panuje všeobecná predstava, že dôchodcovia podliehajú osamelosti a častej izolácii. V spoločnosti sú tak seniori vnímaní ako tí, ktorí sú izolovaní.
 
Samota sa považuje za vážny problém starších ľudí. My v zariadení na Wolkerovej ulici sa neustále snažíme našim seniorom vytvárať podnety, aby sme ich čo najdlhšie držali pri aktívnom a spoločenskom živote.
 
Počas letného obdobia sme si vychutnávali slnečné lúče vonku v prírode, v parku, na vychádzkach a zavŕšili sme to opekačkou v našom altánku, kde sme si zaspomínali na staré časy pri pesničkách z mladosti.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Symbolika jesene je tradične spojená so seniormi a október ako mesiac úcty k starším si pripomíname už takmer 3 desaťročia.
 
Našich klientov prišli potešiť krásnymi piesňami, tancami, hovoreným slovom a hraním na hudobné nástroje detí z MŠ na Komenského a mladí stredoškoláci zo SPŠ.
 
Ako už býva tradíciou pripravili sme im aj posedenie pri živej hudbe. Prítomných privítala a zároveň sa im pekným slovom prihovorila pani riaditeľka CSS Ing. Anna Göblová. Tí, ktorí ešte mali odvahu, silu a chuť si aj zatancovali, iní zase pekne zaspievali a zabávali sa aj na dobrých vtipoch.
 
Spokojnosť na ich tvárach je pre nás odmenou, že naša práca je zmysluplná a tešíme sa, že im môžeme naďalej spríjemňovať ich jeseň života.
(9:40, M. Bariliková, Z.Kuchtová)
 
Diskusia
Pridať komentár