Bardejovská nemocnica získala ďalšie významné medzinárodné ocenenie

7102x
23. Október 2019
Neurologické oddelenie sa chce stále posúvať vpred
 Videoreportáž
 
Neurologické oddelenie Nemocnice s poliklinikou Svätého Jakuba v Bardejove si pod vedením primára Martina Papireka slávnostne prevzalo ocenenie ESO ANGELS Awards platinovú a zlatú plaketu za vysokú kvalitu liečby pacientov s cievnou mozgovou príhodou.
 
Na pôde neurologického oddelenia toto významné ocenenie odovzdala konzultantka Angels Initiative pre Slovensko Diana Urbáni. Primár neurologického oddelenia v Bardejove Martin Papirek k získanému oceneniu prezradil:
 
„Ocenenie si veľmi vážime, určite nám to dodá viac sebavedomia a posunie nás to trošku dopredu. Pre nás je to tiež záväzok, že sme dostali takéto ocenenie. Budeme sa snažiť našu prácu ešte viac zrýchliť, skvalitniť a zlepšiť, aby sme získali diamantové ocenenie, ktoré nám ešte chýba,“ prezradil svoje bezprostredné pocity po získanie ocenenie primár oddelenia Martin Papirek.
 
Pozrite si fotogalériu zo slávnostného ocenenia:
 
Liečba cievnej mozgovej príhody kráča v posledných rokoch míľovými krokmi vpred. Vďaka modernej liečbe môžu lekári pacientom pomôcť už v akútnom štádiu. Výraznou iniciatívou európskej organizácie pre liečbu cievných mozgových príhod aj na Slovensku vznikli kvalitné centrá, ktoré sú schopné prijať a liečiť pacientov na európskej úrovni. Práve medzi tieto centrá sa zaradila aj nemocnica v Bardejove. V posledných rokoch je však nárast cievnych mozgových príhod aj na území okresu Bardejov.
 
„Už aj u tých mladších ročníkov. U tých mladých ľudí sa prejavujú v poslednej dobe veľmi často cievne mozgové príhody. Asi na vrub stresu a životného štýlu,“ ozrejmil Papirek.
 
Medzi najčastejšie príznaky cievnej príhody patria bolesti hlavy, závraty, poruchy reči, oslabenie končatín zväčša na jednej strane či poruchy chôdze alebo rovnováhy.
(14:39, B. Slivková)
 
Diskusia
Pridať komentár