Na Gymnáziu sv. Jána Bosca vrcholia prípravy na ďalšiu partnerskú výmenu s podporou programu Erasmus+

1999x
23. Október 2019
Partnerská výmena Erasmus+
Škola privíta ďalších študentov a pedagógov z partnerskej školy 
 
Koncom októbra škola opäť privíta 24 študentov a štyroch pedagógov z partnerskej školy Salesian School v Chertsey v Spojenom kráľovstve. Hlavnou časťou spoločného programu bude projektové vyučovanie formou práce v anglicko-slovenských skupinkách.
 
Študenti budú analyzovať rôzne témy z oblasti dejepisu, geografie, náboženstva a informatiky pomocou stratégií kritického myslenia. Práve kritické myslenie, jeho aplikácia do školského vzdelávacieho programu a zmena tradičného vzdelávania, založeného na memorovaní faktov a encyklopedických vedomostí na aktívne vzdelávanie, sú hlavnými cieľmi celého, v poradí už tretieho projektu cez program Erasmus+.
 
Okrem študijných aktivít sú naplánované aj spoločné geografické vychádzky do blízkeho okolia, ale aj do Vysokých Tatier, dejepisná exkurzia do Osvienčimu a návšteva niektorých kultúrnych pamiatok zapísaných v zozname UNESCO. Počas celého pobytu budú študenti Gymnázia sv. Jána Bosca sprevádzať študentov z anglickej partnerskej školy a tráviť s nimi voľný čas potulkami po meste, spoločnou večerou a pri hodnotných filmoch v anglickom mini filmovom klube. Vyvrcholením stretnutia bude súťaž rečníckych príspevkov „Public speaking competition“, kde budú anglickí pedagógovia hodnotiť schopnosť študentov komplexne spracovať vybrané témy.
 
Všetci veria, že to bude opäť vydarená a úspešná výmena, ktorá prinesie veľa nových poznatkov, pekných zážitkov a nových kamarátstiev medzi študentmi aj pedagógmi z obidvoch škôl.
(11:10, JD)
 
Diskusia
Pridať komentár