Poslankyňa národnej rady navštívila Centrum sociálnych služieb v Bardejove

2894x
05. Október 2019
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE  
Magdaléna Kuciaňová v Bardejove
 Zľava P. Goriščák, M. Kuciaňová a A. Göblová
 
Historické mesto Bardejov navštívila poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Magdaléna Kuciaňová (SNS). Spolu s predsedom Okresnej rady SNS Bardejov Pavlom Goriščákom zavítala do Zariadenia pre seniorov na Wolkerovej ulici, ktoré je súčasťou Centra sociálnych služieb.
 
Ako členka a overovateľka Výboru NR SR pre sociálne veci a predsedníčka Sociálneho Výboru pri Odbornom kabinete SNS sa stretla s riaditeľkou zariadenia Annou Göblovou, s ktorou sa porozprávala o fungovaní Centra sociálnych služieb, o sociálnych službách všeobecne, o tom, čo sa za posledné roky v sociálnej oblasti vylepšilo i to, čo najviac trápi takéto centrá. Popočúvala si názory riaditeľky zariadenia a odpovedala na niekoľko otázok z tém, v ktorých je M. Kuciaňová „doma“.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
M. Kuciaňová si vypočula niekoľko dojemných životných príbehov od klientov zariadenia a na okamih mala pocit, akoby sa zastavil čas.
 
„Klienti s nadšením spomínali na svoje zážitky z mladosti, na svoje rodiny, ale cudzia im nebola ani politická otázka či aktuálna situácia. V kútiku duše ma hrial príjemný pocit pri srdci, že Slovenská národná strana na túto cieľovú skupinu nezabúda. Sme pozitívne naklonení ku systémovému nastaveniu minimálnych dôchodkov a ich následnému zvýšeniu. Seniori v Bardejove preukázali, že majú svoj recept na život, žitie ale hlavne šťastné prežitie,“ prezradila poslankyňa NR SR po stretnutí.
 
Centrum sociálnych služieb v Bardejove predstavuje samostatnú rozpočtovú organizáciu a jeho zriaďovateľom je Mesto Bardejov. Hlavnou činnosťou je poskytovanie sociálnych služieb. V zariadení pre seniorov sa poskytuje klientom pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby, sociálne poradenstvo, sociálna rehabilitácia, ubytovanie, stravovanie, upratovanie, pranie, žehlenie a údržba bielizne a šatstva, utvárajú sa podmienky na úschovu cenných vecí, záujmovú činnosť a ošetrovateľskú starostlivosť. O klientov zariadenia sa stará príjemný, ľudský a empatický personál.
(19:45, red)
 
Diskusia
Pridať komentár