Po roku sa v Bardejove znova uskutoční Fajný festival spojený s Dožinkovými slávnosťami

2257x
29. September 2019
Nedeľa bude patriť poľnohospodárom
 Reportáž
 
Hornošarišské osvetové stredisko aj tento rok organizuje Fajný festival a Dožinkové slávnosti Prešovského samosprávneho kraja. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 29. septembra 2019 od 14.00 hod.
 
„Je to podujatie, ktoré sa v Bardejove veľmi dobre uchytilo, na ktorom si prídu na svoje všetci tí, ktorí majú radi nielen folklór, nielen tradície, ale najmä tie klasické dožinkové zvyky, vrátane alegorického sprievodu poľnohospodárskej techniky, ktorý prejde celým mestom a nakoniec zakotví na Radničnom námestí. Diváci si budú môcť pozrieť aj poľnohospodársku techniku našich poľnohospodárov,“ uviedol Juraj Bochňa, hlavný organizátor podujatia.
 
V rámci podujatia sa stalo tradíciou, že na námestí budú aj živé zvieratá, aby sa mali na čo pozrieť aj deti. Ale tým najväčším lákadlom je určite jedlo. Prihlásené sú súťažné družstvá, ktoré sa prídu popasovať o prestížny kuchársky titul a Fajný harček, ktorý je putovnou cenou Fajného festivalu.
 
„Hornošarišské osvetové stredisko na svojich podujatiach neprodukuje odpad alebo sa aspoň snažíme, aby toho odpadu bolo čo najmenej. Začali sme tak činiť už v minulom roku na svojich podujatiach a tento rok na Fajný festival po prvý krát prinášame, vlastne ako prvý festival na Slovensku, jedlo z klasického riadu. To znamená, žiadne papierové, žiadne plastové kelímky alebo tanieriky, ale normálny riad, taký, ako máme doma. Rovnako sme to vyriešili aj s príborom, ktorý nebude ani plastový, ani papierový, ani klasický oceľový, ale rozhodli sme sa pre drevený riad, tak, aby sme naozaj toho odpadu vyprodukovali čo najmenej a ak, aby bol bez problémov rozložiteľný,“ dodal Bochňa.
 
Alegorický sprievod odštartuje od 14.00 hod. od Duklianskej ulice, odkiaľ pôjde cez Dlhý rad, Partizánsku ulicu, Komenského ulicu až na Radničné námestie. K dispozícii bude aj bohatý sprievodný program.
(10:44, red)
Diskusia
Pridať komentár