Aj obyvatelia mesta sa budú môcť súťažne zapojiť do cyklistických pretekov

1547x
16. September 2019
Energia na kolesách
Cyklojazda pre verejnosť
 
Počas prvého súťažného dňa cyklistických pretekov Okolo Slovenska 18. septembra budú mať Bardejovčania jedinečnú šancu vyskúšať si trať súťažnej časovky v rámci sprievodného podujatia Energia na kolesách.
 
Kto má záujem zúčastniť sa cyklojazdy pre verejnosť môže sa zaregistrovať 18. septembra v čase od 11.30-13.45 hod. na Radničnom námestí. Štart 7,4 km dlhej cyklojazdy je naplánovaný v ten istý deň o 14-tej hodine. Súčasťou podujatia bude občerstvenie pre každého účastníka, meranie glykémie, konzultácie s diabetológom a výživovým poradcom.
 
Cyklojazda pre verejnosť bude tohto roku venovaná podpore boja proti diabetesu mellitus, ľudovo nazývanému cukrovka.
 
Medzinárodné preteky Okolo Slovenska budú toho roku špeciálne aj v tom, že sa popri rekordnom počte piatich World tímov po prvý krát predstaví aj profesionálny tím zložený z cyklistov - diabetikov – Team Novo Nordisk. Aj na Slovensku chcú dokázať, že sú schopní dosahovať rovnako veľké výsledky ako zdraví športovci. V tíme Novo Nordisk sa predstaví Charles Planet, ktorý bol zo začiatku niekoľko etáp najlepším vrchárom na Okolo Poľska. Spolu s ním uvidíme i Maďara Petra Kusztora, ktorý sa už na našich pretekoch v minulosti predstavil päťkrát v rôznych iných tímoch.
 
Ich účasť inšpirovala organizátorov pretekov Okolo Slovenska, aby spolu s pacientskymi organizáciami a lekárskymi spoločnosťami pripravili pre verejnosť podujatie upozorňujúce na rastúci problém diabetu a prezentujúce pohyb ako jeden z najúčinnejších spôsobov prevencie vzniku a zvládania diabetu.
 
Oficiálny štart súťažnej časovky je naplánovaný o 15.30 hod. so štartom a cieľom na Radničnom námestí.
(20:00, TS)
Diskusia
Pridať komentár