Výstava mladej talentovanej umelkyne Lucie Krosnerovej

1051x
08. September 2019
Vernisáž výstavy – Lucia Krosnerová
Lucia Krosnerová po vernisáži (vľavo)
 
V galérii Hornošarišského osvetového strediska bola v stredu, 4. septembra 2019, sprístupnená výstava mladej talentovanej autorky Lucie Krosnerovej. Výstava nesie názov „Miesta“.
 
Vzťah k tvorbe umelkyňa pocítila už v útlom veku. Po absolvovaní základnej školy pokračovala v štúdiu na strednej priemyselnej škole vo Svidníku v odbore odevný dizajn. Už v prvom ročníku sa prejavila jej zručnosť a talent. S jeho rozvojom jej pomáhali vyučujúci, ktorí ju zapájali do rôznych projektov a súťaží, v ktorých nabrala potrebné skúsenosti.
 
Po ukončení štvorročného štúdia sa rozhodla pokračovať v nadstavbovom štúdiu a využívať tak naďalej priestory a možnosti prezentácie. Po ukončení štúdia si dala ročnú prestávku. Počas nej sa venovala novým prístupom v tvorbe a zriadeniu vlastného ateliéru.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Keďže ju maľba úplne pohltila, rozhodla sa študovať na vysokej škole v Košiciach. Začínala v ateliéri maľby, neskôr prestúpila do ateliéru grafiky a experimentálnej tvorby, kde dala priestor novým víziám a pohľadom na umenie. V súčasnosti je študentkou na fakulte umení v Košiciach v odbore Socha. V tvorbe a čerpaní skúseností, zručností či nových prístupov sa nemá v pláne zastaviť.
 
Autorka získala mnoho ocenení na rôznych súťažiach v umeleckej tvorbe, za zmienku určite stojí prvé miesto, ktoré získala na okresnej súťaži Výtvarné spektrum 2013. Úspešná bola tiež v regionálnom kole na súťaži neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2014, kde získala prvenstvo.
 
Vernisáž v galérii HOS sa niesla v príjemnej a zároveň v tajomnej atmosfére, keďže prítomných hostí čakalo okrem samotných diel aj odhalenie tmavých bunkrov. Po slávnostnom príhovore riaditeľa Hornošarišského osvetového strediska, Juraja Bochňu, sa prítomným prihovorila a poďakovala i samotná vystavovateľka, Lucia Krosnerová.
 
Autorka verí, že aj napriek svojej odlišnosti a svojskému prístupu k umeniu si návštevníci odnesú príjemný zážitok.
 
Výstava potrvá do 18. septembra 2019. Všetci ste srdečne vítaní.
(14:40, L. Petrušová)
Diskusia
Pridať komentár