V Bardejove a v obci Kríže sa uskutočnili oslavy 75. výročia SNP

1620x
04. September 2019
Slovenské národné povstanie
Videoreportáž
 
Pri Pamätníku Vďaky v Bardejove si predstavitelia štátnej správy, miestnej samosprávy, členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a zväzu vojakov Slovenskej republiky, predstavitelia mesta, Okresného úradu, ozbrojených a záchranných zložiek, zástupcovia štátnych inštitúcii, Jednoty dôchodcov a Únie žien Slovenska v Bardejove, Matice Slovenskej, politických strán SMER-SD a Slovenská národná strana, žiaci základných škôl i hostia zo zahraničia pripomenuli 75. výročie Slovenského národného povstania.
 
Organizátorom sa stal Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. S príhovorom vystúpil jeho predseda, Artem Fecko.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Po spomienke pri Pamätníku Vďaky sa hostia presunuli k Pamätníku Holokaustu a odtiaľ sa oslavy najvýznamnejšej historickej udalosti v novodobých dejinách slovenského národa presunuli k vynovenému Pamätníku Slovenského národného povstania v obci Kríže.
 
Po slávnostnej spomienke sa účastníci presunuli v obecnému úradu, kde bol pripravený kultúrny program. Vystúpili žiaci zo Základnej školy Michala Vileca, Folklórny súbor Rešovjan, Matičný klub heligonkárov v Bardejove a Folklórny súbor Chlopi z Hažlína.
(19:57, L. Urbán, j)
 
Diskusia
Pridať komentár