Školský rok odštartoval aj na Spojenej škole Juraja Henisha

1968x
03. September 2019
Privítanie nového školského roka
Videoreportáž
 
Svoje brány v novom školskom roku 2019/2020 otvorila aj Spojená škola Juraja Henischa v Bardejove. V športovej hale sa zišli študenti, učitelia i vedenie školy, aby slávnostne odštartovali ďalší rok, v ktorom študenti nadobudnú nové teoretické i praktické vedomosti.
 
 „Nový školský rok bude najvýznamnejší školský rok pre našu Spojenú školu Juraja Henisha v Bardejove. Hlavne od neho očakávam naplnenie projektov a to je projekt, ktorý je na gymnáziu, to je IT akadémia, kde naši študenti sa budú vyučovať podľa najnovších štandardov systému IT technológii. Ďalším projektom na Strednej odbornej škole polytechnickej je projekt pre zváračskú školu, kde sme zakúpili najnovšie vybavenie.
 
Prebehne modernizácia v hodnote 980 tisíc eur, kde za 600 tisíc eur sa zmodernizuje vyučovanie, nakúpia sa vyučovanie pomôcky. Potom nás zase čaká prijímacie konanie. Pevne verím, že aj to gymnázium naplníme, veď do jednej triedy, kde máme 25 žiakov sa nám hlásilo 117 uchádzačov a pre nový školský rok sme vybrali 25 kvalitných jednotkárov, študentov, ktorí sú super,“ prezradil bezprostredne po otvorení nového školského roka riaditeľ školy Peter Dulenčin.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Slávnostného programu, v ktorom vystúpili študenti školy, sa zúčastnil aj poslanec mestského zastupiteľstva a člen mestskej rady Pavol Goriščák. Žiakom zaprial do nového školského roka všetko len to najlepšie a škole zaželal úspech a ďalší rozvoj.
 
 „Musím povedať, že študenti boli veľmi dobre pripravení, takisto aj školský súbor. Je chvályhodné, že niečo takéto škola má, takisto že má vlastnú televíziu a úspešný časopis Gymoš. Škole chcem popriať veľa ďalších úspechov, pretože je na veľmi dobrej ceste.“ informoval P. Goriščák.
 
V kultúrnom programe sa predstavili chlapci a dievčatá, ktorí zaspievali ľudové piesne. Spojená škola Juraja Henischa sa medzi mladými ľuďmi teší veľkej obľube.
(17:10, red)
 
Diskusia
Pridať komentár