Z prvej série stretnutí s občanmi vzišlo 12 interpelácií a 30 podnetov

2959x
28. August 2019
Z prvej série stretnutí s občanmi vzišlo dvanásť interpelácií a tridsať podnetov
Stretnutie s občanmi vo volebnom obvode č. 1 
 
Občianska platforma myBardejov zorganizovala prvú sériu stretnutí občanov s poslancami a členmi komisií Mestského zastupiteľstva v Bardejove. Obyvatelia boli veľmi aktívni a zo stretnutí s nimi vyplynuli viac ako štyri desiatky podnetov pre našu samosprávu.
 
Občianska platforma myBardejov zorganizovala štyri stretnutia vo volebných obvodoch č. 1 až 4 – sídliská Obrancov Mieru, Družba a Za Rajom.
 
Na stretnutiach uskutočnených v dňoch 21. a 26. augusta 2019 sa mohli občania porozprávať priamo s poslancami zo svojich obvodov, ako aj s ďalšími členmi komisií, ktoré sú poradnými orgánmi mestského zastupiteľstva.
 
Vo volebnom obvode č. 2 prišli aj poslanci P. Hudák a A. Havrilla 
 
Najviac rezonovali témy čistoty a poriadku, odvozu odpadov, parkovania, ako aj zatraktívňovania prostredia v meste. Stretnutí sa zúčastnili poslanci mestského zastupiteľstva Milan Pilip, Anton Duchnovský a Mária Ferková, ako aj členovia komisíí – neposlanci Vladislav Novák, Jaromír Zdziebko, Róbert Geci a Tomáš Kravec.
 
Podujatí sa zúčastnili vo volebnom obvode č. 2 aj poslanci Peter Hudák a Andrej Havrilla, a v č. 1 aj poslanec Michal Hanko. Na základe podnetov občanov bolo spracovaných 12 interpelácií a 30 podnetov, ktoré budú adresované Mestskému úradu.
 
Platforma myBardejov vo volebnom obvode č. 3 
 
Interpelácie (tj. kvalifikované otázky poslancov) sa týkajú najmä daní z nehnuteľností, výšky cestovného MHD, množstva zelene v meste, pomeru zrezaných a vysadených stromov, dezinfekcie kontajnérov, problémov s bezdomovcami, dostupnosti a objektívnosti vysielania BTV, parkovania, čistenia Strelnického potoka, budovania Homolkovej ulice, využitia obslužných komunikácií, ktoré vznikli pri výstavbe obchvatu, ale aj politickej otázky – vyvodenie zodpovednosti za stav, pri ktorom mesto prišlo o vlastníctvo budovy Strediska obchodu a služieb v Bardejovských Kúpeľoch, pričom je navyše povinné platiť vysoké sumy osobám, ktoré mesto o budovu pripravili.
 
Aj obyvatelia štvrtého volebného obvodu sa pýtali mnohé otázky 
 
Z ďalších podnetov, ktoré budú adresované samospráve možno spomenúť požiadavky na zatraktívňovanie okolia bytových domov, zvýraznenie či zriadenie prechodov pre chodcov, hrozivo vyzerajúceho Mokrolužského mosta, verejného osvetlenia, cestnej premávky, údržby cyklochodníka do Bardejovských Kúpeľov, zatekajúcich kanalizačných šácht, kosenia, stojacej vody na spevnených plochách (chodníkoch, cestách), či novo otvoreného detského ihriska.
 
V priebehu jesene bude občianska platforma myBardejov pokračovať v organizovaní stretnutí s občanmi aj v ostatných obvodoch nášho mesta.
(20:14, Vladislav Novák)
 
Diskusia
Pridať komentár