Bardejovčania zvíťazili na celoštátnej súťaži CINEMA 2019

3489x
12. August 2019
Prvé miesto na CINEMA 2019
Víťazný videoklip
 
Bardejovskí tvorcovia získali prvé miesto v kinematografickej súťaži CINEAMA 2019, ktorú zastrešuje Národne osvetové centrum na Slovensku.
 
Tvorcovia vyhrali v kategórii hudobný videoklip. Do súťaže video prihlásil autor videa, a zároveň hudobný producent Pavol Pilip. Autorom hudby je Jeremy Kozley. Hudba je skomponovaná v štýle gothic metal s prvkami klasickej hudby Beethovena.
 
S projektom pomohli aj ďalší tvorcovia, ktorí prispeli hereckým výkonom a ateliérovým priestorom. O návrh a výrobu kostýmov sa postaral Igor Demčko. Videoklip bol nafilmovaný pred modrým pozadím, kde sa neskôr postprodukčne dotvorili scény za pomoci počítačovej grafiky a špeciálnych efektov.
 
CINEAMA je najväčšia celoštátna postupová súťaž a prehliadka amatérskej filmovej tvorby, ktorá sa koná od roku 1995 a nadviazala na súťaže a prehliadky, ktoré sa pod rôznymi názvami konali od roku 1960. Na objektívne hodnotenie súťažných diel sa zostavujú odborné poroty z aktívnych odborníkov z radov filmových tvorcov, teoretikov, publicistov a pedagógov odborných škôl s adekvátnou viacročnou praxou.
 
Bardejovskí autori sa v budúcnosti plánujú zapájať do súťaže aj v ďalších kategóriach, ako je dokument a hraný film.
(PP)
Diskusia
Pridať komentár