V Bardejove vystavujú umelci z Trenčína

747x
11. August 2019
Vernisáž výstavy – Výber z tvorby členov fotoskupiny Méta
Výstavu si môžete pozrieť do konca augusta
 
V Galérii Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove je v týchto dňoch sprístupnená výstava fotografií trinástich autorov, ktorá nesie názov Výber z tvorby členov fotoskupiny Méta.
 
Tá pracuje pri Trenčianskom osvetovom stredisku v Trenčíne. Založená bola v roku 1962 pri Okresnom dome osvety v Trenčíne. Zakladajúcimi členmi skupiny boli Čestmír Harníček, Stanislav Sokolt, František Spáčil a Anton Štubňa. Viacerí členovia fotoskupiny sa zapísali do povedomia fotografických odborníkov nielen na Slovensku, ale i v zahraničí, a to prostredníctvom významných podujatí, akými sú: AMFO, Fotofórum Ružomberok, Strom Ružomberok, Interfotoklub Vsetín, Doprava Žilina, Petzvalov mapový okruh či výstavy ZSF. Méta je jedným z mála fotografických zoskupení na Slovensku, ktorého členovia systematicky tvoria a prezentujú svoju tvorbu. Každoročná výstava fotografií členov tejto skupiny patrila a stále patrí k vyhľadávaným kultúrno-spoločenským podujatiam v Trenčíne a ovplyvňuje záujem o fotografiu nielen u mladej generácie, ale i širokej verejnosti.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Otvorenie výstavy fotoskupiny Méta v Bardejove prebiehalo v pondelok, 5. augusta podvečer, za tradičného slávnostného príhovoru riaditeľa Hornošarišského osvetového strediska, Juraja Bochňu. Osobne sa vernisáže zúčastnili dvaja autori z dovedna trinástich vystavujúcich, a to Jiří Skřipský a Štefan Majtán. Poďakovanie patrilo hlavnej organizátorke výstavy Janke Masárovej, pracovníčke úseku výtvarníctva, fotografie a filmu v Trenčianskom osvetovom stredisku v Trenčíne, ako aj jej spolupracovníkom a samotným vystavujúcim. V sprievodnom hudobnom programe vystúpila talentovaná speváčka Valéria Polčová z Bardejova.
 
Na výstave, ktorá potrvá v galérii Hornošarišského osvetového strediska do konca augusta, môžete vidieť portréty, krajinky i abstraktné umenie. Všetci ste srdečne vítaní.
(19:34, L. Petrušová, foto: Š. Majtán)
Diskusia
Pridať komentár