Defibrilátor aj pre zariadenie sociálnych služieb v Bardejove

632x
03. August 2019
Prístroje pomôžu pri záchrane ľudského života
Defibrilátory putovali do 14 zariadení
 
Prešovský samosprávny kraj (PSK) odovzdal 14 zariadeniam sociálnych služieb vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti automatické externé defibrilátory. Aj takýmto spôsobom chce pomáhať regiónom.
 
„Ľudský život je to najcennejšie, čo máme. Preto sme 14 zariadeniam sociálnych služieb v Prešovskom kraji odovzdali  automatický externý defibrilátor. Najlepšie by bolo, ak by sme tieto zariadenia vôbec nepotrebovali. Budem však rád, ak sa pomocou nich podarí zachrániť aspoň jeden ľudský život,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský, ktorý odovzdal defibrilátory zástupcom jednotlivých zariadení.
 
Automatické externé defibrilátory tak budú odteraz vo Svidníku, v Batizovciach, Medzilaborciach, Giraltovciach, Spišskom Podhradí, Humennom, Kežmarku, Stropkove, Prešove, Sabinove, Továrnom, Bardejove, Starej Ľubovni a v Snine.
 
Cieľom PSK je, aby prístroj na poskytnutie prvej pomoci bol v každom okresnom meste a v každom zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. Defibrilátor má jednoduché používanie, človeka naviguje povelmi krok po kroku. Sám analyzuje pacientov stav a v prípade potreby použije elektrický výboj. 
(15:01, PSK)
Diskusia
Pridať komentár