Úspešný V. Dudinský sa pripravuje na Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Turecku

1793x
25. Júl 2019
Dudinský: S celou sezónou som spokojný
 Vladimír Dudinský bojoval na Majstrovstvách Slovenska
 
V Leviciach sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v kickboxe, kde mal zastúpenie aj kick box club Bardejov. Pretekoch sa zúčastnil aj Bardejovčan Vladimír Dudinský, šéf kick box clubu Bardejov, ktorý je zároveň trénerom.
 
„Už ako veterán som sa rozhodol zaboxovať na Majstrovstvách Slovenska. Nápad, že budem súťažiť, som dostal týždeň pred súťažou. Potreboval som schudnúť, aby som sa dostal na váhu 70 kg. Mal som dvoch súperov, prvého som dostal asi najťažšieho, ktorý celý rok všetko vyhrával a bol aj podstatne vyšší odo mňa. Vyhral som a tak som dostal borca, ktorý boxuje za nás, ale je z Prešova, ktorý v treťom kole nenastúpil a tak som obidva zápasy vyhral technickým KO. Ako 40,5 ročný som bol na celej súťaži najstarší,“ prezradil Vladimír Dudinský, ktorý sa chystá na Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Turecku.
 
„V kategórii veteránov budú súťažiaci od 41 rokov a ja len niekoľko dní pred tým budem mať 41, takže v danej kategórii budem asi najmladší. Problémom sú, ako v každom športe, financie, ale verím, že sa nájdu dobrí ľudia a že tam pôjdem. Verím, že získam medailu, ak pôjdem v kategórii do 63 kíl. Trošku s tou váhou bude problém, do majstrovstiev sú už len štyri mesiace a aj preto každý deň tvrdo trénujem, aby som schudol,“ pokračoval Dudinský.
 
Majstrovstiev sveta sa zúčastní aj ďalšia Bardejovčanka, Martina Cingeľová, ktorá aj na Majstrovstvách Slovenska dosiahla dvakrát zlato a raz striebro. Bardejovský klub skončil spomedzi tridsiatich troch klubov na trinástom mieste.
 
„Celkovo so sezónou som spokojný, aj keď už nechodíme na súťaže tak často ako v minulosti. Trénujeme v telocvični na Dlhom rade 16, kde máme dobré podmienky, pridať sa môže každý, od septembra budú tréningy každý deň,“ uviedol V. Dudinský a na záver dodal. „Chcel by som byť ako nejaká motivácia pre mladých, aby videli, že aj 41 ročný môže urobiť úspech.“
 
Sedem členná pretekárska výprava Bardejovského Kick box clubu na majstrovstvách v Leviciach vybojovala úžasných 12 medailí (3 zlaté, 6 strieborných a 3 bronzové).
 
Umiestnenia členov Kick box clubu:
 
Zlato:
Vladimír Dudinský - 1x67 KG (FULL CONTACT)
Martina Cingeľová – dva krát
 
Striebro:
Martina Cingeľová - K1
Milan Kotlár - 2 x (Full contact, LK)
Jozef Struhala - 2 x (FC, LC)
David Andreščák - K1
 
Bronz:
Kevin Varchola - Kick light
Eduard Gdula - 2 x (LC, KL)
(18:51, j)
 
Diskusia
Pridať komentár