Odpustová slávnosť v Zborove

1268x
18. Júl 2019
Odpustová slávnosť v kostole sv. Margity
 
„Svätá Margaréta, panna, buď v nebi naša ochrana...“ takéto slová piesne zneli v nedeľu 14. júla 2019 v závere slávnostnej odpustovej bohoslužby, ktorá sa konala pri príležitosti sviatku patrónky nášho kostola sv. Margity Antiochijskej v Zborove.
 
Hlavným celebrantom sv. omše bol pán dekan Kamil Jankech, ktorého v úvode privítal zborovský pán farár Peter Novák. Slávnostnú atmosféru dotvárali piesne v podaní Matičného spevokolu Zborovčan.
 
V závere bohoslužby zablahoželal oslávencovi dňa, duchovnému otcovi Kamilovi, starosta obce Zborov Mgr. Ján Šurkala, PhD., ktorý mu okrem gratulácie k meninám vyjadril slová vďaky za všetky hmotné aj duchovné diela, ktoré počas svojho pôsobenia v Zborove vytvoril.
 
Uctením si relikvie sv. Margity skončila prvá časť nedeľňajšieho dopoludnia. Tou druhou bolo pozvanie pána farára pre všetkých prítomných na slávnostný kermešovský obed, ktorý sa konal na farskom dvore.
 
Šikovní kuchári a ich pomocníci pripravili výborný guľáš, ženy napiekli chutné koláče a všetci spoločne vytvorili jedno krásne rodinné spoločenstvo.
(19:14, vb, zborov.sk)
Diskusia
Pridať komentár