Porovnanie škôl z Bardejova

4830x
02. Júl 2019
Slovenčinu v Bardejove najlepšie vedia maturanti Gymnázia sv. J. Bosca
Bardejovčania maturovali 
 
V Bardejove sa písomných maturitných skúšok zo Slovenského jazyka a literatúry zúčastnilo 614 študentov z deviatich škôl. Oproti minulému roku je to pokles len o jedného maturanta.
 
Celoslovenská priemerná úspešnosť testu bola 51%, žiaci gymnázií dosiahli úspešnosť 63%. Študenti z Bardejova sa zhoršili, keď dosiahli podpriemernú úspešnosť 50% a za priemerom na Slovensku tak zaostali o jedno percento.
 
Najlepšie napísali maturanti Gymnázia sv. J. Bosca. Tento rok tam maturovalo 27 študentov s priemernou úspešnosťou 70%. V celoslovenskom hodnotení všetkých škôl im patrí výborné 16. miesto.
 
Podpriemerne však už napísali zvyšné tri naše gymnázia, tak, ako aj v minulom roku. Celkovo si všetky naše gymnázia pohoršili dokopy o 77 miest!
 
Zo stredných odborných škôl v Bardejove najlepšie napísali študenti Strednej priemyselnej školy technickej s úspešnosťou 49% a patrí im 295. miesto, čo ich radí medzi nadpriemerné stredné odborné školy Slovenska.
 
Obchodná akadémia v Bardejove, ktorej žiaci minulý rok dosiahli 56%, už je vyradená zo siete škôl. Po prvýkrát boli všetky odpovede žiakov v teste centrálne vyhodnocované, čím bola zabezpečená maximálna objektívnosť hodnotenia.
(14:04, V. Novák)
 
Diskusia
Pridať komentár