Riaditeľkou Hotelovej akadémie Helena Ferková, Gymnázia L. Stöckela Alena Gombošová

3333x
01. Júl 2019
Riaditeľom župných stredných škôl odovzdali menovacie dekréty
Dve stredné školy v Bardejove budú mať nové riaditeľky 
 
Predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský odovzdal menovacie dekréty riaditeľom 23 stredných škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK.
 
Stalo sa tak počas slávnostného aktu na pôde Úradu Prešovského samosprávneho kraja. V nasledujúcom päťročnom funkčnom období pokračuje 17 riaditeľov, šiesti sa svojej funkcie ujímajú po prvýkrát.
 
Hotelovú akadémiu Jána Andraščíka v Bardejove povedie Helena Ferková a Gymnázium Leonarda Stöckela v Bardejove Alena Gombošová.
 
„Riaditeľ musí deň čo deň vydávať rozhodnutia a zároveň byť presvedčený o tom, že sú správne pre všetkých, ktorých sa týkajú. Rozhoduje o osudoch mladých ľudí, ktorí sú na začiatku svojej životnej cesty a hľadajú svoj smer. Zo svojej pozície sa snaží aj o to, aby bola budúcnosť jeho zverencov šťastná a úspešná,“ vyjadril sa k novovymenovaným i staronovým riaditeľom vo svojom príhovore predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.
 
Súčasťou stretnutia s riaditeľmi stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja bolo zároveň odovzdávanie ďakovných listov 11 odchádzajúcim riaditeľom. Takýmto spôsobom sa im vzdala úcta a poďakovalo sa im za ich dlhoročné pôsobenie v oblasti školstva.
 
„Nechali ste v školách svoje najlepšie roky, mladosť a mnohí aj časť zdravia,“ prihovoril sa k odchádzajúcim riaditeľom Milan Majerský.
 
„Svojou prácou ste ale urobili kus dobrej roboty pre školstvo ako také, pre celý náš kraj a hlavne pre ľudí vo svojich školách. Pracovali ste s jedinečnými bytosťami, z ktorých každý mal svoj osud i svoj príbeh. Vďaka za vašu energiu a profesionálny vklad pri zlepšovaní podmienok v našich školách a pri vzdelávaní mladej generácie v Prešovskom kraji,“ doplnil Milan Majerský.
(19:17, I. Ondriová)
 
Diskusia
Pridať komentár