Bardejovské Kúpele sa tešia veľkému záujmu

2551x
28. Jún 2019
Návštevnosť stúpa 
Videoreportáž
 
Bardejovské Kúpele sa tešia veľkému záujmu zo strany klientov i širokej verejnosti. Za prvý štvrťrok 2019 ich navštívilo o 1 114 osôb viac ako za rovnaké obdobie minulého roka.
 
Za celý rok 2018 bola celková návštevnosť v Bardejovských Kúpeľoch na úrovni 27 834 osôb, čo bolo o 664 osôb viac ako rok predtým.
 
„Čo nás potešilo sú kroky politikov, jednak je to zníženie dane z 20 na 10% v rámci ubytovania a potom je to tiež príspevok na rekreáciu, ktorý využívajú klienti aj v Bardejovských Kúpeľoch,“ prezradila ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov a.s. Tamara Šatanková.
 
Do Bardejovských Kúpeľov zo zahraničia najviac dochádzajú Česi, Poliaci, Ukrajinci, Rusi či Bielorusi. Zahraniční klienti prichádzajú spravidla na 6 nocí a rusky hovoriaci klienti ostávajú na 10 až 14 nocí. Slovenskí klienti preferujú kratšie pobyty, okrem klientov zdravotných poisťovní, kde je dĺžka pobytu presne stanovená na 21 alebo 28 dní.
 
Kúpele aj tento rok znova organizujú množstvo kultúrnych a spoločenských aktivít. Na svoje si prídu mladší i tí skôr narodení. „1. júla zahajujeme Medzinárodné hudobné leto, už 65. ročník, následne na to príde 16. ročník Kúpeľných dní, 13. a 14. júla. 18. augusta bude Alžbetínsky deň za účasti cisárovnej Sissi a jej manžela Franza Josefa. Koncom leta to budu znova koncerty na Kúpeľnej kolonáde. 1. septembra máme Pivný festival a dychové hudby a koniec sezóny ukončíme 5. októbra Hornošarišským vínnym festivalom, “ doplnila T. Šatanková
(19:03, red)
 
Diskusia
Pridať komentár