Bardejovčanky sa stali vicemajsterkami Slovenska, titul im ušiel o jediný gól

2136x
26. Jún 2019
Na Slovensku patria k najlepším
Bardejovčanky sa stali vicemajsterkami
 
Futbalové dorastenky Partizána Bardejov odohrali finálový turnaj v Liptovskom Mikuláši, kde sa stretli tri najlepšie družstvá zo západu, stredu a východu Slovenska. Najprv zohrali zápas proti Banskej Bystrici a následne proti Myjave. Najlepší celok získal titul majster Slovenska v sezóne 2018/2019.
 
Dorastenky Partizána zvládli prvú časť sezóny na výbornú, keď v skupine C z dvadsiatich duelov vyhrali devätnásť a získali 57 bodov s celkovým skóre 135:14.
 
V zápase proti B. Bystrici hráčky zo Šariša dominovali od úvodu, súperky zatlačili a postupne si vypracovávali gólové šance. Skóre otvorila už v deviatej minúte Vasiľková a do polčasu to bol jediný presný zásah. Po zmene strán v 55. minúte unikla Hronecová a prudkou strelou zvýšila na 2:0. V 69. minúte definitívne o výhre rozhodla druhým gólom Vasiľková. Päť minút pred záverom Iľková upravila na konečný výsledok 4:0.
 
V druhom zápase vyhrala Myjava nad Banskou Bystricou 5:0 a tak pred vzájomným súbojom mala výhodu jedného streleného gólu navyše. V pondelok 25.6. tak Bardejovčanky potrebovali vyhrať, keď sa chceli radovať z titulu.
 
Skóre stretnutia otvorila v 34. minúte Vaľušová, čo bol jediný presný zásah v prvom dejstve. Po zmene strán v polovici druhého polčasu Bogorová vyrovnala a hralo sa odznova. V zostavujúcich minútach sa už Bardejovčankám nepodarilo streliť vytúžený gól a tak po remíze 1:1 sa z majstrovského titulu tešila Myjava.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Bardejovčanky zopakovali umiestnenie žien a aj v sezóne 2018/2019 sa museli uspokojiť z vicemajstrovským umiestnením. Najlepšou strelkyňou v kategórii WU15 skupiny C sa stala Linda Hlavinková (42 gólov), ocenenie najlepšej strelkyne v kategórii WU19 skupiny C dostala Sára Hronecová (30 gólov).
 
Realizačný tím: Hlavný tréner: Ľuboš Matys, asistent trénera: Ľubomír Čekan, Andrej Fecko, vedúci družstva: Jozef Mihok, Katarína Chovancová, tréner brankárok: Juraj Čobej. 
 
Partizán Bardejov BŠK – MFK Dukla Banská Bystrica 4:0 (1:0)
Góly: 9 a 69. Vasiľková, 55. Hronecová, 75. Iľková
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Drutarovská (79. E. Bereščáková) – Petrová (77. Maliňáková), Tipulová, Sivčová (54. Jacenková), Vasiľková, Hronecová (67. Iľková), Mattová, Karaffová, Bereščáková, Iglódyová (41. Vaľušová), Semanová Spartak
 
Myjava – Partizán Bardejov BŠK 1:1 (0:1)
Góly: 60. Bogorová – 34. Vaľušová
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Drutarovská – Petrová, Tipulová, Sivčová (52. Jacenková), Vasiľková, Hronecová, Mattová (70. Maliňaková), Vaľušová (76. Iglódyová), Karaffová, D. Bereščáková, Semanová (42. Džundová)
(18:55, j) 
 
Diskusia
Pridať komentár